Adana 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş'in de dün ziyaret edip inceleme yaptığı sınır bölgesine, Gaziantep ve İskenderun'daki 39'uncu Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan sevk edilen askeri araçlar ve Stinger füzeleri yerleştirilmeye başlandı. Generallerin inceleme yaptığı 2'nci Hudut Taburu'na bağlı Öncüpınar Sınır Karakolu'na yerleştirilen Stinger füzesinin rampalarının Suriye'ye çevrilmesi dikkat çekti.

Geçen aylarda Suriye ordusu da muhaliflere karşı başlattıkları operasyonlar çerçevesinde Türkiye sınırına yakın bölgelere askeri araç, tank ve uçaksavar ile keskin nişancıları yerleştirmişti.

SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Türkiye'nin de sınıra birlik kaydırması ve füze ile uçaksavar bataryalarını Suriye'yi hedef alacak şekilde yerleştirmesi Kilislileri tedirgin etti. Gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini belirten Kilisliler, "Türkiye sınıra yığınak yapmaya başladı. Suriye de daha önceden muhaliflere karşı yığınak yapmıştı. Sınırda muhalifler ile Suriye ordusu arasında çatışmalar çıkıyor. Tarlamıza girmeye korkuyoruz. Biz savaş istemiyoruz" diye konuştu.



RÇ(BK/CK)