Olay, geçen Ocak ayında, Göztepe- Denizlispor maçı öncesi Atatürk Stadyumu’nda meydana gelmişti. Maç izlemek için gittiği stadyum önünde bir kişiyle tartışan 19 yaşındaki Mesut Can Ergül, sol karın boşluğundan aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanmıştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alınan Ergül’ün ifadesi doğrultusunda, kendisi gibi Göztepe taraftarı olan 24 yaşındaki Kadir Akgün yakalanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Akgün hakkında, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar, 'yaralama' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, bugün yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanık K.A. ve avukatı Cem Altıparmak’la olayda yaralanan Mesut Can Ergül ile avukatı katıldı. İfadesine, olayda yaralanan Ergül ve ailesinden özür dileyerek başlayan sanık Kadir Akgün, kendisinin bıçaklamadığını söyledi. Akgün, maçtan bir hafta kadar önce, Ergül’le belediye otobüsünde yanlış bir anlaşılmadan ötürü tartıştıklarını anlatarak, maçın olduğu gün stadyumda karşılaştıklarını, konuşurlarken karşıdan gelen yaklaşık 20 kişilik bir taraftar grubunun saldırısına uğradıklarını belirtti.

Kadir Akgün, "Sadece konuşuyorduk. Olay birden nasıl arbedeye döndü anlayamadım" dedi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Mesut Can Ergül ise sanığın söylediklerini onaylayarak çıkan arbedede kendisini kimin bıçakladığını görmediğini, konuşmalar sırasında Kadir Akgün’ün, "Ben boş dolaşmam" şeklinde sarf ettiği sözler nedeniyle hastanede onun yapmış olabileceği yönünde ifade verdiğini dile getirdi. Daha önce farklı ifade vermesinin yaşadığı şoktan kaynaklandığını savunan Ergül, sanıktan şikayetçi olmadığını da sözlerine ekledi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Atakan Kayserili de Ergül’le birlikte gittiği stadyumda sanık Kadir Akgün ile karşılaştıklarını ve konuşmaya başladıklarını belirterek, "Bir süre sonra 15-20 kişilik bir grubun üzerimize gelmeye başladı. Çıkan arbedede kaçarken Ergül’ün yaralandığını gördüm" dedi.

Mahkeme heyeti, mevcut dosya kapsamı ve delil durumuna göre sanık Kadir Akgün’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


BK(İÖ/SS)