12 ülkeden 700 spor adamı, yönetici, akademisyen ve sporcunun katılımıyla Bitez Garden Life Otel'de seremoni yapıldı. Seremoniye, HİS Federasyonu Başkanı Prof. Erdal Zorba, Muğla Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Beyhan Gürgöze, Adana, Iğdır, Çorum, Isparta, Kayseri ve Manisa vali yardımcıları katıldı. Yunanistan, Romanya, Azerbaycan, Tataristan, Makedonya, Sırbistan, Bulgaristan'ın da aralarında bulunduğu 12 ülkeden sporcuların katılacağı festivalde, 3 ile 93'e yaş grubu için çeşitli sportif etkinlilikler, yarışmalar, kültürel faaliyetler, seminerler olacak.

HİS Federasyonu Başkanı Prof. Erdal Zorba, etkinliği, 12 ülkeden 700 sporcu ve yöneticinin katılımıyla dünya, Balkanlar ve Türkiye'ye sevgiyi ve hoşgörüyü anlatmak, 3 yaşından 93 yaşına kadar herkese spor sevgisini vermek amacıyla düzenliklerini söyledi. Zorba, birlikte spor yaparken eğlenebilmeyi hedeflediklerini söyledi.

11-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 2. Balkan Herkes İçin Spor Festivali, bugün saat 20.30'da Bodrum Antik Tiyatro'da yerli ve yabancı davetliler için düzenlenecek Türk Folklor Gecesi ile devam edecek. 12 Mayıs'ta Mini futbol elemeleri ve finalleri, masa tenisi yarışması, halat çekme yarışması, petank turnuvası, dart ve voleybol turnuvası yapılacak. 13 Mayıs'ta ise güne toplu sabah egzersiz ile başlanıp, şehir turu atılacak. Festival, kapanış kokteyli ile sona erecek.