Manisa'daki Spil Dağı Milli Park Kayalar Mevkii'nde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınında söndürme çalışmaları devam ediyor. 70-80 kilometre hızla esen rüzgarın etkisiyle çeşitli bölgelere yayılan alevlere, müdahale eden orman yangını söndürme ekiplerinin kimi zaman zorluk yaşadığı ifade edildi. Spil Dağı'na araçların çıkışları emniyet tarafından engellenirken, yangına müdahale etmesi amacıyla büyük kepçeler yangın alanına taşınıyor. Ayrıca, Manisa İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de yangın söndürme çalışmalarına takviye geldi. Manisa Arama Kurtarma Ekibi ile 2 de 112 acil ambulansı olası bir duman zehirlenmesine karşı bölgede hazır bekletilmeye başlandı.

Söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, 70-80 kilometre hızla esen rüzgarın kendilerine zor anlar yaşattığını ve yangının çeşitli bölgelere ufak çaplı olarak yayıldığını dile getirdi. Aydın, "70-80 kilometre hızla esen bir fırtına var. Meteoroloji'den aldığımız bilgiler doğrultusunda fırtınanın sabah saat 05.00 civarlarına kadar devam edeceği belirtildi. Ayrıca gece yarısından sonra yağmurun olduğu söyleniyor. Ancak İzmir Orman Bölge ve Manisa işletmemizin tüm gücüyle yangına müdahale ediyoruz. Yanan bölgelerimiz fazla. Rüzgarın etkisiyle yangın başka alanlara sıçrıyor. Milli Orman olduğu için yanıcı maddelerde çok fazla. Riskli bir alanda arazözlerimiz çalışmalarına devam ediyor" dedi.

40 arazöz ve 150 orman işçisinin yangına müdahale ettiğinin altını çizen Aydın, yakın ilçelerden yangın ekiplerinin takviye olarak gelemeye devam ettiğini söyledi. Aydın, şuanda yangının ne kadar bir alana yayıldığını havanın karanlık olması sebebiyle bilmediklerini, ancak 10 dekarlık alan olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi. Şehir merkezinden kolaylıkla gözüken alevler, meraklı vatandaşlar tarafından endişeyle izleniyor.

Yangının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesi, şiddetli rüzgarın yaşanacağının da bilinmesi akıllara sabotaj olabileceği ihtimalini getirdi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, -

İK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)