Atik Ağdağ, partisinin Antalya il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Galip Akın ve partililerle görüşen Ağdağ, basın açıklaması yaptı. Terör olaylarının son günlerde arttığına değinen Ağdağ, uygulanan yanlış politikaların terör olaylarını büyüttüğünü ve cesaretlendirdiğini ifade etti. Terörle mücadelede başarısız olunduğunun ve yetersiz kalındığının açıkça görüldüğünü dile getiren Ağdağ, "Ülkemizi bölüp, milletimiz arasında ayrılık ve düşmanlık tohumları ekmek, karanlık güçlerin taşeronu terör örgütleri aracılığıyla uygulamaya çalıştığı hain amaçlardır" dedi.

İslam kardeşliğinin esas alınmasını gerektiğini vurgulayan Ağdağ, SP olarak terör konusundaki çözüm önerilerini açıkladı. Terörü destekleyen güçler ve ülkelerin deşifre edilmesi ve bu ülkelerle ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğini aktaran Ağdağ, şunları söyledi:

"İslam kardeşliğini yeniden tesis edecek, bizi biz yapan ortak değerleri güçlendirecek, sosyal, kültürel ve ekonomik politikalar bir an evvel hayata geçirilmeli. Müttefik olduğumuz ülkelerden aldığımız uçaklar, füze kalkanları ve teknik vasıtaların bu mücadelede ülkemizin işine yaramadığı ortadadır. Kendi teknolojimizi bir an önce geliştirmeli ve savunma sistemimizi devreye sokmalıyız. Terör kısır siyasi çekişmede malzeme haline getirilmemeli. Kalkınma seferberliği başlatılmalı, kendi kaynaklarımız harekete geçirilmeli. Önleyici tedbirler güçlendirilmeli ve tedavi edici politikalar icraata geçirilmeli. Tedavi edici tedbirler ise kısa, orta ve uzun vadeli olarak planlanmalı ve her dönem için ekonomik, kültürel ve sosyal politikalar ayrı ayrı belirlenmeli. Bölgesel ekonomik kalkınma politikaları derhal hayata geçirilmeli, göç tersine çevrilmelidir."

Bir gazetecinin Büyük Birlik Partisi'nin idam cezasının geri getirilmesine yönelik yaptığı açıklamalara yönelik sorusu üzerine de Ağdağ, suçla cezanın dengeli olması gerektiğini söyledi.

FATİH BEY HACDA OLACAK

Ağdağ, Fatih Erbakan'ın Ak Parti'ye katılacağı iddialarına yönelik ise "Benim şahsi düşüncem; Fatih Erbakan, milli görüş hareketinin kurucusu ve lideri Erbakan Hoca'nın evladı olarak, milli görüş içerisinde bulunacaktır. Yürütülen süreç, AK Parti merkezinde oluşturulan hava bir PR çalışmasıdır. Onların katılacağını iddia ettiği tarihte Fatih Bey hacda olacaktır" diye konuştu.

12 HAZİRAN ÖNCESİ İTTİFAKA SICAK BAKILMADI

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın Ak Parti'nin son genel seçim öncesinde kendilerine birleşme önerisi ve 25 milletvekilliği teklif ettiği yönündeki açıklamaları değerlendiren Ağdağ, 12 Haziran 2012 seçimleri öncesinde Başbakan Erdoğan'ın aracılar vasıtasıyla SP'ye ittifak teklifi yaptığını ancak dönemin şartları düşünülerek seçim ittifakına sıcak bakılmadığını söyledi. Yeniden teklif gelirse partinin yetkili kurullarıyla düşünülüp değerlendirilerek cevap verileceğini ifade eden Ağdağ, "Şu an yapılmayan bir teklif üzerinden yorum yapmak doğru olmaz" dedi.