Kızılay'ın Bursa şubesi, Mudanya'nın Altıntaş Semti'nde deniz kenarında bulunan gençlik kampında, Bursa'nın yanı sıra, İstanbul, Ankara, Adana, Tekirdağ, Amasya, Balıkesir, Bilecik, Adapazarı, İzmit ve Eskişehir'den gelen spastik engelli 72 çocuk ve ailesini 10 gün boyunca ağırladı. Kamp süresince düzenlenen müzik, resim, halk oyunları ve yüzme kurslarına ve gezilere katılan spastik engelli gençlere afet bilinci, ilkyardım, drama, hijyen ve sağlıklı beslenme konularında eğitim verildi.

AYAKLARIYLA MUCİZELER YARATIYOR

Kampta bulunan 28 yaşındaki Serhat Demir ayaklarıyla yaptığı manzara resimlerle kendisini izleyenleri hayran bıraktı. Yaptığı resimleri sergilemek istediğini söyleyen Serhat Demir, şiire karşı da ilgisinin olduğunu, yazdığı şiirleri kendisine destek verilmesi halinde bir kitapta toplamak istediğini açıkladı.

Bursa Kızılay Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, yaz sezonunda düzenledikleri kamplarını bu yıl spastik engelli gençleri ağırlayarak tamamladıklarını açıkladı. Onların mutlu olmasının kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Dokunmazer, bu tür etkinliklerin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini belirtti.

Kamp Müdiresi Sevim Tanrıkulu kendilerine kamplarına otistik ve zihinsel engelliler ile 6 Nokta Körler Derneği'nden de talep geldiğini fakat bu talepleri bu yıl karşılayamadıklarını önümüzdeki yıl ise değerlendireceklerini açıkladı.



TA(FK/COŞ)