Adalet Sarayı önünde toplanan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Mor El ve LGBTT üyeleri, 'Faşist Saadet Partisi Elini Dilini Bedenimden Çek' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Dijan Özkurt, Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları'nın, Türkiye'nin çeşitli illerinde olduğu gibi bir süre önce de Eskişehir'in Hamamyolu Caddesi'nde söz konusu kampanyayı başlattığını belirtti. SP'lilerin 'Zina suç olsun. Eşcinsellik Ahlaksızlıktır' yazılı pankart açtıklarını ifade eden Dijan Özkurt şunları kaydetti:

"Eşcinsellerin haklarının da anayasal güvence altına alınmasına, hükümet 'genel ahlaka aykırı' olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor. Ayrıca kadınlara kaç çocuk doğurmaları gerektiğini söyleme hakkını kendinde görebilen bir Başbakanla karşı karşıyayız. Saadet Partisi, başbakanın ve hükümetin kadın düşmanlığı kokan, farklı kimliklere olanak tanımayan söylem ve politikalarından da güç alarak kadınlara ve LGBTT bireylere yönelik taciz, tecavüz ve cinayetlerin önünü açarak nefret söylemi kurmakta, kadınların ve LGBTT bireylerin yaşadığı ayrımcılık, ötekileştirme ve yok saymaların meşrulaşmasına zemin hazırlamaktadır. Bizler bu zihniyeti koruyan ve kollayan yapılara karşı öfkemizi ve isyanımızı göstermek için buradayız. Tüm kadınlar ve LGBTT bireyler olarak bizler, bedenimiz üzerinde kendimizden başka kimsenin tasarruf sahibi olamayacağını haykırmak için buradayız. Bedenimiz bizimdir."

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Basın açıklamasına katılan yaklaşık 30 kişi 'Susma haykır, eşcinseller vardır' ve 'Baskı şiddet ahlaksa, biz ahlaksızız' diye sloganlar attı. Grup daha sonra SP Gençlik Kolları'nın 'Zina Suç Olsun. Eşcinsellik Ahlaksızlık' kampanyası ile alenen nefret ve insanlık suçu işlendiğini savunarak nöbetçi cumhuriyet savcılığına suç duyurusu dilekçesi verdi.



KA(EK/COŞ)