Saadet Partisi Osmangazi İlçe Gençlik Kolu üyesi 8 kişi, hükümet tarafından yapılan zamları protesto etmek için Ak Parti Bursa İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Saadet Partisi Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı Abdullah Karakaş, hükümetin elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yaptığı zamları eleştirerek şöyle dedi:

"10 yıllık iktidarları döneminde hükümetin yaptığı en başarılı çalışma zam yapmak. Ama zamlar işçi, memur, emekli zamları değil milletin belini büken zamlar. AKP iktidarı son akaryakıt zammıyla birinciliği Norveç’ten alıp ülkemize taşıdı. Bizler milli görüşçüler olarak buna duyarsız kalamayız. Bu nedenle ülkemizin akaryakıt şampiyonluğu kupasını hükümetimize vermek istiyoruz. Durmak yok zamma devam."

Basın açıklamasının ardından Saadet Partisi üyeleri hazırladıkları mizanseni Ak Parti binası önünde sundu. Üyeler, boynuna 'Hükümet' yazısı astıkları arkadaşlarına 'Akaryakıt Şampiyonluğu Kupası Dünya 1’nciliği' yazan kupayı konfeti patlatarak verdi. Hükümet rolünü üstlenen parti üyesi de, 'Hayaldi gerçek oldu' diyerek kupayı havaya kaldırdı.

Mizansenin ardından grup olaysız dağıldı.

SÇ(FK/COŞ)