Kaza, Uşak- Afyonkarahisar karayolunun 25'inci kilometresindeki Kızılhisar Kavşağı'nda bugün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Uşak'ta partisinin İl Divan Toplantısı'na katılan SP Lideri Mustafa Kamalak, ardından Afyonkarahisar'a gitmek üzere yola çıktı. Mustafa Kamalak ile eşi Zübeyde Kamalak ve koruma polisi Süleyman İşlek'in de içinde bulunduğu, şoför Ömer Polat yönetimindeki 06 RP 125 plakalı Mercedes marka makam otomobili, Uşak yakınlarındaki Kızılhisar Kavşağı'nda yoldaki su birikintisine girince kontrolden çıktı. Savrulan otomobil şarampole girdi. Kazada, kısa süreli panik yaşanırken ölen ya da yaralanan olmadı. SP Genel Başkanı Kamalak ve eşi, korumaların kullandığı başka bir otomobile yola devam etti.

Afyonkarahisar'da partisince düzenlenen 'Avrupa Birliği'nin dediği değil bu milletin dediği olsun, zina tekrar suç sayılsın' konulu toplantıya katılan Mustafa Kamalak'a partililer kaza nedeniyle 'geçmiş olsun' dedi. Kamalak kazayı anlatırken, "Afyonkarahisar'a gelirken yolda aracımız su birikintisine girip kaydı. Aracı takla atmaktan şoförümüz kurtardı. Yola koruma aracıyla devam ettik" dedi.

GENEL MERKEZ AÇIKLAMA YAPTI

Saadet Parti Genel Merkezi'nden kazayla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Partisinin Uşak İl Divan Toplantısı'na katılan Kamalak ve eşi Afyonkarahisar'da teşkilat çalışmalarına katılmak için dönüşe geçti. Uşak- Banaz arasında kaygan zeminde ilerlerken yoldaki su birikintisine giren aracın makam şoförü Ömer Polat, direksiyon kontrolünü kaybetti. Kayan araç şarampole uçtu. Araçta bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, eşi Zübeyde Kamalak, koruma polisi Süleyman İşlek ile şoför Ömer Polat kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza sonrasında bir başka araçla Saadet Partisi İl Teşkilatı tarafından düzenlenen teşkilat toplantısına katılmak için Afyon'a hareket ettiler."