SP Lideri Mustafa Kamalak, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı'nın divan kurulu toplantısına katıldı. Toplantının ardından DHA'nın sorularını cevaplandıran SP Lideri Kamalak, Zeynep Erbakan'ın, babasının mirasından mal kaçırmakla suçladığı kardeşleri Fatih Erbakan ve Rabia Elif Erbakan Altınöz ile eniştesi Mehmet Altınöz hakkında dava açılması için suç duyurusunda bulunmasını, gazetelerden öğrendiğini söyledi. Erbakan'ın isminin bu şekilde gündeme gelmesinin kendisini üzdüğünü vurgulayan Kamalak, şöyle devam etti:

"Komşudaki rahatsızlık bile bizi rahatsız eder. Başkalarının mutsuzluğu bize haz vermez. Kaldı ki Erbakan ailesi bize emanettir. Erbakan ailesindeki kişiler bizim kardeşlerimizdir. Oradaki rahatsızlık bizi rahatsız eder. Bundan tabii ki rahatsızlık duyarım, üzüntü duyarım. Bu tür rahatsızlıkların bir şekilde en kısa sürede giderilmesi lazımdır. Şüphesiz merhum Erbakan'ın kusuru yok burada. O tüm ömrünü bu davası için harcadı."

Kamalak, Erbakan'ın çocukları arasında arabulucu olarak devreye girip girmeyeceği yönündeki soruya ise "Bizim amacımız kimseyi rahatsız etmek değildir. Eğer ailedeki kardeşlerimiz benim konuyla ilgilenmemi isterlerse, dilimin döndüğü kadar, aklımın erdiği kadar, hukuki bakımdan, siyasi açıdan problemin bir an önce çözülmesi için üzerime bir görev düşecek olursa memnuniyetle ifa etmeye çalışırım" diye cevap verdi.

'TÜRK ASKERİNİN AFGANİSTAN'DA NE İŞİ VAR?'

SP Lideri Kamalak, il divan kurulu toplantısının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada ise Türk askerinin Afganistan'da görev yapmasını eleştirdi. Kamalak, şöyle konuştu:

"Türk askerinin Afganistan'da ne işi var? Kime hizmet ediyor? Bu sorunun cevaplandırılması lazım. Ayrıca hatırlatmak isterim ki sayın Cumhurbaşkanımız 1996'da, o zaman milli görüşün bir milletvekiliyken Meclis'te yaptığı konuşmada, Afganistan'a asker gönderilmemesi için o derece tutarlı, o derece sağlam gereçeklere dayalı olarak 'hayır' diyordu. Ama zaman sanıyorum kişileri değiştiriyor. İktidar mensupları zaten milli görüş gömleğini çıkardıklarını ifade ediyorlar."

'12 YILLIK EĞİTİM DÜZENLEMESİ BİZİM PROJEMİZ'

Hükümetin 12 yıllık kesintili eğitim düzenlemesine de değinen Kamalak, şunları söyledi:

"Bu proje asıl itibariyle milli görüşün projesidir. Biz milli görüş olarak '4 artı 4 artı 3' biçiminde kamuoyuna deklara etmiştik. Şimdi mevcut iktidar SP'nin peşine takılmış gibi gözükmemek için son 3'ü 4 yaptı. Biz diyoruz ki 'kabulümüzdür.' Ama içine neyi koyacağınızı da açıklayınız. Biz yardımcı olmak amacıyla açıklıyoruz; Bu milletin kitabı Kuran-ı Kerim'dir. Dindar nesilin islama uygun olarak yetişmesi lazım. Bunun için de Kuran-ı Kerim'i bilmesi lazım. Ölçüsü odur. Müslümanın ayarı Kuran-ı Kerim'dir. Kuran-ı Kerim'i, zorunlu eğitimin her aşaması için en azından seçmeli ders olarak okutalım çocuklarımıza. Osmanlıca, bir ders olarak olsun bu çerçevenin içinde. Bilimler Tarihi'ni bir ders olarak okutalım. Son olarak da ilk 4 yıllık eğitimden sonra öğrencilerin gideceği yol, klasik orta okul, meslek okuları ve Kuran kursları olarak üçe ayrılsın."



EE,GG(EE/SS)