SP Malatya İl binasında partililerle bir araya gelen Kazan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 28 Şubat soruşturmasında geçtiğimiz günlerde ifade veren dönemin koalisyon ortağı Tansu Çiller’in açıklamalarının sorulması üzerine, kendisinin de Çiller’den bir gün önce ifade verdiğini hatırlatan Kazan, İfadeleri gayet doğal, olan biteni anlatmış" dedi.

28 Şubat süreci ile ilgili kitap yazdığını açıklayan Kazan, soruşturmayı yürüten Savcılığa da yazdığı kitabı verdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Tansu Çiller 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu toplantısından çıktıktan sonra Erbakan’a 'Bu generalleri emekliye sevk edelim' demiş. Evet doğru ama hemen arkasından demedi. Haziran aylarında söyledi. O tarihte biz bunu yapamazdık, çünkü ortalık fevkalede gergindi. Erbakan Hoca dedi ki, 'Koalisyon protokolüne göre hareket edeceğiz. Güçlü bir hale gelelim, Askeri Şura'da bu paşaları emekli edelim' dedi. Olması gereken bir zamanda edelim, yoksa böyle krizlerin içerisinden geçerken bunu yapacak olursak ateşe benzin dökmeye benzer. Tam bunları yapacakken Demirel’in neyine uğradık artık siz tahmin edin."

Soruşturmada gizlilik olduğu için ayrıntılı bilgi veremediğini kaydeden Kazan, "İnşallah davanın açılmasında da hayallere değil de ,tamamen gerçeğe dayalı deliller ortaya konmuş olur" dedi.

HAS Parti’yi kapatarak AK Parti’ye katılan Numan Kurtulmuş’la ilgili de konuşan Kazan, "Şimdi Numan Kurtulmuş’un ne olduğunu göreceksiniz. Amerika’ya karşıydı, şimdi ne diyecek AKP’nin içinde" diyerek eleştiri yaptı.



MP(MP/COŞ)