Tüm dünyada Müslümanların tepkisine neden olan, Hz. Muhammed ve İslam dinine hakaret içeren ABD yapımı 'Müslümanların Masumiyeti' adlı film, SP İl Gençlik Kolları tarafından protesto edildi. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan 70 kişilik grup, üzerlerinde, 'Kahrolsun Amerika', 'Biz Müslüman'ız', 'Terörist Amerika'dır', 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'Bu ne cüret?', 'Yaşanan kaosun sorumlusu Amerika'dır', 'Deden bile söndüremedi İslam'ın nurunu! Sen mi söndüreceksin Ebu Cehilin torunu?', 'İslamofobi'ye hayır' yazılı döviz taşıyıp, tekbir getirerek, ABD ve İsrail'e tepki gösterdi.

SP İl Gençlik Kolları Başkanı Salih Şipak, yaptığı basın açıklamasında filme olan tepkilerin çığ gibi büyüdüğünü ancak hükümetin olayı Amerikan gözlüğü ile değerlendirdiğini ifade etti. Film nedeniyle çıkan olayların sonrasındaki açıklamasında sağduyu çağrısı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Şipak, şunları söyledi:

"Başbakanın film ile ilgili yaptığı yüzeysel açıklama tamamen renksizdir. Başbakan, ABD Büyükelçisinin öldürülmesini kınarken, İslam'a ve Peygamberimize hakaret içerin film ve bu çirkin filmin yapımcılarını tek kelime ile de olsa kınamaktan adeta imtina etmiştir."

Filmin İslam'ı savaş dini olarak tanıtıp, Müslümanlara açıkça hakaret ettiğini belirten Şipak, "Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları, İslam'a ve Peygamberine yapılan saygısızlığı azaltmadığını göstermiştir. Aksine artmaktadır. Son olarak İstanbul'da yapılan 'Diyalog Çalıştayı' bunun en önemli kanıtı olmuştur. Çalıştaya çok sayıda diyalogcu, Hristiyan ve Yahudi din adamı katıldı. Buna karşılık Hz. Peygamber filmi aynı günlerde gösterime sokuldu. Hristiyan ve Yahudi dünyası her gün bir yeni skandallara imza atmaktadır. Camilerde içkili balolar veriliyor. Peygambere, Müslümanlara karşı utanç duvarları örülüyor. Sünnet yasaklanıyor ve Arakan'da olduğu gibi Müslümanlar katliama uğruyor" diye konuştu.

Polisin yoğun güvenlik önlemi altında yapılan basın açıklamasında kadın ve erkeklerin ayrı durduğu grup sık sık 'Kahrolsun Amerika, İsrail', 'Müslüman uyuma Peygamberine sahip çık', 'Peygambere uzanan eller kırılsın', 'Amerika şaşırma sabrımızı taşırma' sloganlarını attı. Grup basın açıklamasından sonra dağıldı.



AL,ÖŞ(HK/CK)