SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 'Necmettin Erbakan’ı anmak ve anlamak' adlı anma program ile aynı anda yapılan, partisinin olağan kongresine katıldı.

Anma programı ve kongrede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kamalak, zorunlu eğitimin 4+4+4 olarak yeniden düzenlenmesinin asıl itibariyle milli görüşün söylemi olduğunu savundu. Söz konusu düzenlemenin içeriğinin belli olmadığını, ancak içeriği ne olursa olsun, Müslüman çocuklarının Kur’anı Kerim dersi almalarına imkan tanınması gerektiğini savunan Kamalak, şunları söyledi:

İÇERİĞİ BELLİ DEĞİL'

"Milli Eğitimdeki 4+4+4 söylemi, asıl itibariyle milli görüşün söylemidir. Seçim meydanlarında biz sürekli olarak 4+4+3 demiştik. Bunlar son 3’ü 4 yaptılar. Fazla mal göz çıkarmaz derler ya, biz de olsun dedik. Ama içerik belli değil. Biz 4+4+3 derken içerik gayet netti. Ancak içeriği ne olursa olsun, her şeyden önce bu ülkenin milli bütünlüğü bakımından Çanakkale şehitleri ile buluşturma açısından, geleceğimizin teminatı yönünden, Müslüman çocuklarının bütün okullarda Kur’an-ı Kerim dersi almalarına imkan tanınmalıdır."

'SEÇMELİ DERS OLMALI'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Dindar nesil' sözlerini hatırlatan SP Lideri Kamalak, Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders olması gerektiğini kaydetti. Kamalak şöyle konuştu:

"Kuran-ı Kerim dersi seçmeli ders olmalıdır. Biz Çanakkale savaşını verirken, belki ülke olarak kuşatılmıştık, belki fakirdik. Ama birbirimize karşı çok daha saygılı, çok daha bağlı idik. Bunun sebebi İslam birliğiydi. İslam kardeşliğini öne çıkarmak idi. Bu manada diyoruz ki, bir Müslüman için çocuğuna Kuran’ı Kerim öğrensin demekten daha tabi ne olsun, ne olabilir. Biz bunu diyoruz. Hani Sayın Başbakan 'dindar nesil' diyor ya, Kur’an-ı Kerim’den uzak bir dindar nesil düşünmek mümkün mü? İddiamızda samimiysek, söylemimizde gerçekten bu millete mesaj vermek istiyorsak, Kur’an-ı Kerim bütün Müslüman çocukları için mutlak surette seçmeli ders olmalı."

BAŞKANLIĞA SİMİT SEÇİLDİ, DAVETLİLERE SİMİT DAĞITILDI

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı etkinlikte Kuran-ı Kerim okundu, sema gösterisi yapıldı, ilahi ve tasavvuf müziği yer aldı. Daha sonra tek adayla kongreye giren SP Nevşehir İl Kongresinde başkanlığına yeniden Ali Doğan Simit seçildi. Salon çıkışında davetlilere tahinli simit dağıtıldı.

AK(OE/COŞ)