Uçakla Erzurum'a gelen ve SP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, konuşmasına besmele çekerek başladı. Erzurum'da 17 yıl boyunca Atatürk Üniversitesi'nde görev yaptığını anımsatan Başkan Kamalak, AK Parti hükümetinin Meclis'e sunduğu 4+4+4 eğitim teklifiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kamalak, şunları söyledi:

"Proje asıl bizimdir. 4+4+3 şeklindedir. Sanıyorum 'Saadet'in peşine takılmayalım' düşüncesiyle son 3'ü de 4 yaptılar. 'Peki kabulümüz' dedik. Ama içine ne koyacaksınız? Sistemin içine bu milletin ruh kökünü, tarihi değerlerini yerleştirelim. Milleti millet yapan unsarları yerleştirelim. Başbakan 'Dindar nesil' diyor ya, dinin temeli Kuran-ı Kerim'dir. Birinci sınıftan beri Kuran-ı Kerim'i seçmeli ders olarak okutmaya var mısınız? İsteyen Müslüman aileler için temel kitabını öz evladına okutmaktan daha tabii ne olabilir? İkinci olarak bu ülke tarih boyunca milyonlarca şehit vermiş. O şehitler dedelerimizdi. Onların mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Okumak hakkınız değil mi? Osmanlıca'yı da bu çerçevenin içine koyalım. Avrupalılar sıfırı, cebiri bilmezdi. Bunlar islam alimlerinin eserleridir. O halde bilimler tarihini de bunun içine koyalım."

"AİLE İÇİ MİRAS KAVGASI, PARTİYİ İLGİLENDİRMEZ"
Necmettin Erbakan'ın çocuklarıyla ilgilyi medyaya yansıyan haberlerle ilgili olarak Başkan Mustafa Kamalak, "1990'lı yıllarda Refah Partisi yükselişe geçince medyada hakkında çeşitli haberler çıktı. 2010 yılında Saadet Partisi iki ayrı deprem yaşadı. Bunlardan birisi Numan Kurtulmuş'un gitmesi ve 55 il teşkilatının istifa etmesiydi. Diğeri ise hocamızın vefatıydı. SP'nin yolunu kesmek için bunu yapıyorlar. Ben de sizler gibi bunları basından takip ediyorum. Aile içinden 'Bize el atın' diye bir talep gelmedi. Zaten aile içine karışmak nezaket anlayışımıza düşmez. Aile ayrı, parti ayrıdır. Aile içindeki miras kavgası da partiyi ilgilendirmez" dedi. 
Malatya Kürecik'e füze savunma sistemi yerleştirildiğini anımsatan Kamalak, "Haçlı zihniyeti başta ABD olmak üzere Ortadoğu'yu kontrol altında tutmak istiyor. Amaç İsrail'in günveliği korumaktır. Öyle 'One minute'lere bakmayın" diye konuştu.
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Evinizin önündeki otomobilinizin markasına bir bakın. Ruhsatı sizin adınıza olabilir ama İngiliz, Fransız ya da Alman üretimidir. Havalimanları, meydanlar ve sema sizin ama uçaklar yabancıların. Bunlar Türkiye'de yapılamaz mı? Türkiye'nin üç tarafı  denizlerle çevrili. Rıhtım ve limanlar sizin ama gemiler yabancı. Dünyanın 5'inci kalabalık ordusuna sahibiz. Ordu ve mehmetçik bizim ama askerin altındaki tank, kullandığı jet, eğitim silahları yabancı. Savaş malzemesini üretmemesi bir haysiyet, onur, gurur meselesi değil midir? Dışardan aldığımız tankları bile Fatih'in Yavuz'un torunları tamir edemiyor ya da ettirilmiyor" dedi.
 
NÖ(KS/SS)