Saadet Partisi Manavgat İlçe Teşkilatı'nın 4'üncü Olağan Kongresi, Destan Düğün Salonu'nda çok sayıda partilinin katılımıyla yapıldı. Kongrenin açılışında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı Fatih Erbakan AK Parti iktidarını eleştirdi. İktidara yüklenen Erbakan, hükümetin çizdiği pembe tablonun gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Özellikle hükümetin izlediği dış politikayı eleştiren Erbakan, iktidarın her defasında dış politikada şahsiyetli bir yol izlediğini, komşularla sıfır sorun amaçladığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Daha bir yıl öncesine kadar önce Kaddafi'nin çadırına gidip doğum gününü kutlayıp 'Dostumuz' dedikleri Kaddafi ile bir anda kanlı düşman oldular. NATO'nun yanında yer aldılar. Ortak basın toplantısı düzenledikleri ailecek görüştükleri Suriye lideri Esad ile de bir anda yine kanlı düşman oldular. Sık sık gittikleri ve dostumuz dedikleri İran, bugün savaş çıkarsa ilk vuracağımız yer Malatya'daki füze üssü olacak diyor. Türkiye bugün Suriye ve İran ile savaşacak duruma gelmiş durumda. Bu mu sıfır sorun? Bu mu şahsiyetli dış politika? Bunlar ancak ABD ve İsrail'in postacılığını ve kuryeciliğinden başka bir iş yapmıyorlar."

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Erbakan, "Evet AK Parti hükümeti birçok hizmet yaptı. Havalimanları, hızlı trenler, otobanlar gibi. Bu yapılan yatırımların değeri yaklaşık 50 milyar dolar civarında. Ya faize giden para ne kadar? 400 milyar dolara yakın. Benim vatandaşıma 1 veriyorsun. Siyonist güçlere 9 veriyorsun. Bu yaptığı yatırımlarda kaynak üretmeden devlet kurumları satarak ve borçla yapılan yatırımlardır" diye konuştu.

Saadet Partisi'ni iktidara taşımak için yurt genelinde il il dolaşarak çalışma yaptıklarını belirten Fatih Erbakan, parti teşkilatlarının kendi içinde kardeşlik, birlik, beraberlik ve samimiyeti koruduğu sürece iktidarının çok uzak olmadığını söyledi.



KA(SU/RT)