Olay, bugün saat 13.00 sıralarında Aşağı Söğütönü Mahallesi 1580'inci Sokak'ta meydana geldi. Samsun'dan Eskişehir'e arkadaşlarını ziyarete gelen Ferit Aykaç ile sözlüsü T.G. arasında sokakta tartışma çıktı. Ferit Aykaç, tartışmanın ardından 7 katlı bir apartmanın duvarının kenarında belinden çıkardığı tabancasını kalbine dayayarak ateşledi. Aykaç'a, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 ambulansında görevli sağlık ekibi müdahalede bulundu. Ferit Aykaç, sağlık ekibinin tüm çabalarına rağmen olay yerinde öldü. Polis ekipleri, T.G.'yi ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Ölen Ferit Aykaç'ın Samsun'da araç kiralama işi yaptığı, 3 çocuk babası olduğu, eşiyle boşanma davalarının sürdüğü ve T.G. ile kendi aralarında sözlendikleri belirtildi.

İddialara göre Ferit Aykaç, sözlüsü T.G.'yi Samsun'dan alıp Bursa'da oturan anne ve babasıyla tanıştırdı. Aykaç'ın ailesi, oğullarının evli olması nedeniyle ilişkiye karşı çıktı. Anne ve babasıyla tartışan Ferit Aykaç, sözlüsü T.G. ile birlikte Eskişehir'deki bir arkadaşının yanına geldi. T.G., Ferit Aykaç'a Samsun'a dönmek istediğini söyledi. Çıkan tartışmanın ardından Ferit Aykaç, tabancasını çıkarıp kalbine ateşledi.

Ferit Aykaç'ın cesedi, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.