Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,  DOLMABAHÇE Rıhtımı’nda sözleşmesinin fesh edilmesiyle dün zabıta ekipleri tarafından kapatılan çay bahçesinde açıklama yapan, işletmenin avukatı Ahmet Ören, yargı sürecinin henüz tamamlanmadığını söyleyerek, kanaatimizce uygulama hukuka uygun değil” dedi.

İşletmeci Kemal Ateş, ağır rahatsızlığı nedeniyle bulunamazken kardeşi Turgut Ateş, işsiz kalan yaklaşık 40 çalışan ve misafirleri sabah saatlerinde bahçede çay içip, kahvaltı etti.

Daha sonra avukat Ahmet Ören yaptığı açıklamada;

“İşletmeci Kemal Ateş, herkesin tanıdığı, herkesçe sevilen, bu bahçeyi düzene koyan bir şahıstır. Ağır rahatsızlığı, iletişim kurmada sorunu nedeniyle bahçe son yıllarda aile şirketi olarak işletilmeye başlandı. Burada yaz dönemlerinde 60-80, kış dönemlerinde 40’a yakın işçi istihdam ediliyordu. Valide Sultan Vakfının arsasında olması nedeniyle, burası vakfın gerekli gördüğü kurallar doğrultusunda işletiliyordu. Kazancının önemli bir bölümünü ihtiyaçlı öğrencilere burs, ihtiyaçlılara gıda ve yakacak yardımı olarak kullanıyordu. Çalışanların en az iki katı insan, buradan hibe, burs türünde yardım alıyordu. İşletmenin kapanması, çalışanların yanı sıra bir sürü insanı etkilemektedir. Ayrıca Kızılay ve diğer dernekler nezdinde yardım toplanmasına önayak olma ve özkaynak kullanarak yardım yapma durumu da vardır” dedi. 

Dolmabahçe Bez-mi Alem Valide Sultan Camii, Dohmabahçe Sarayı ve Fiyapı İnönü Stadyumu’nun yakınında olması nedeniyle, çay bahçesinin pek çok ünlü ziyaretçisi oldu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Cuma namazı çıkışı ziyaret ettiği çay bahçesi, emniyet müdürlüğü mensupları ve habercilerin de uğrak yeriydi.

MO(HE) (FOTOĞRAF)