Bakırköy ve Bahçelievler’de bulunan 3 ayrı market, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında aynı kişi tarafından soyuldu. Yüzünü şapka veya poşu ile kapatan kişi marketlerin ikisinde bıçak, birinde ise bıçak tehdidiyle kasiyeri etkisiz hale getirdikten sonra toplam 12 bin lira gasp etti.


Soygunların ardından araştırma yapan Gasp Büro Amirliği ekipleri, marketlerden birinde soygun anının güvenlik kameralarına yansıdığını belirledi. Görüntülerde, soyguncunun kasiyeri silah tehdidiyle etkisiz hale getirdiği görülüyor. Ancak şapka ve poşuyla yüzü gizli olan soyguncu teşhis edilemedi. Araştırmada, 3 marketin yakınında şüpheli tarafından atıldığı tahmin edilen şapka ve poşular ele geçirildi.


İncelemesi yapılan 3 şapkadaki doku örneklerinin de aynı kişiye ait olduğu anlaşıldı. Doku örneklerinin daha önceden de benzer suçlardan sabıka kaydı bulunan 37 yaşındaki Gökhan K.’nin DNA örnekleri ile uyuştuğu tespit edildi. Bunun üzerine her yerde aranan Gökhan K., Bakırköy’de kaldığı adreste yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan Gökhan K. suçlamaları kabul etmediği ifadesinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Buradaki ifadesinin ardından da mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.