1994 yılında üniversitede okurkan havacılığa merak sardığını belirten Fatih Elbay, sırasıyla yamaç paraşütü, paramotor ve son olarak da mikrolight ile hava sporları yaptığını söyledi. Yozgat'ta bir ilki gerçekleştirdiğini, Dişli Köyü yakınlarında bu iş için bir arazi aldığını, kısa süre sonra da pist ve hangar yapacaklarını ifade eden Elbay, şunları söyledi:

"Hangar yapımı için işadamlarımızın yardımını, bu spora sponsor olmalarını bekliyorum. Bu sporla ilçemizin ve ilimizin havadan üç boyutlu çekimlerini yapabilme şansımız olacak. Önümüzdeki zamanlarda halk uçuşlarımız olacak. Bu hava aracımızın ortalama maliyeti 20 bin Euro civarında. Tüm parçaları yurt dışından geliyor. Aracımızı parça parça alıp montajını biz yapıyoruz. Örneğin sadece kanat 10 bin Euro civarında. Bu gördüğünüz hava arac ı hem denizde botla, hem de karada iniş takımlarıyla kullanılabiliyor. İki zamanlı yüksek devirli bir motoru var. Pervaneleri, 2-3-4 pal, kanat alanı ise 14 metrekareden 21 metrekareye kadar olabiliyor. Küçük metrekareli kanatlar türbülanslı havalarda daha rahat uçuş yapabilirken, büyük metrekareli kanatlar ise çabuk iniş ve kalkış yapmanızı sağlar."

Elbay, yaptığı açıklamanın ardından Alper Kaya adlı kişiyi yanına alarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Hayatında ilk kez böyle bir hava aracına bindiğini belirten Alper Kaya, uçuşun başında biraz korktuğunu, ancak yükseldikten sonra büyük zevk aldığını söyledi.



HY(AY/SS)