Bafra'da yaklaşık 500 öğrencinin eğitim-öğrenim gördüğü Kızılırmak Lisesi'nde Beden Eğitimi öğretmeni Suat Salim Güner, 2 hafta önce astım hastası kız öğrenci G.Y. ile derse girmeme konusunda tartıştı. Astım hastası olduğu için spor salonundaki tozdan etkilendiğini belirten G.Y. dışarı çıkmak istedi. Öğretmen Güner ise, öğrencinin dışarı çıkmasına izin vermeyerek ders bitimine kadar spor salonunda beklemesini söyledi. Eve gitmekte ısrar eden kız öğrenciyi öğretmen Güner azarladı. Okul çıkışı G.Y.'nin olayı anlattığı annesi Habibe Y., okula gelerek öğretmenle tartıştı. Ardından polise giderek, öğretmen Suat Salim Güner'in kendisine saldırdığını öne sürüp şikayetçi oldu.

Bu gelişmeleri öğrenen kız öğrencinin dayısı 30 yaşındaki Cemil K., ile arkadaşları, öğretmen Güner'i evinin önünde sopalarla dövdü. Yüzünde, burun ve çenesinde kırıklar oluşan, dişleri kırılan ve yüzünden morluklar oluşan Suat Salim Güner, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakütesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Öğretmene saldıran Cemil K. ile arkadaşı 34 yaşındaki Ramazan B., tutuklandı.

"DAHA ÖNCE NE DAYAK ATTIM NE DE DAYAK YEDİM"

Tedavisi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Servisi’nde devam eden Suat Salim Güner, 17 yıllık meslek hayatında hiç bir öğrencisine tokat atmadığını söyledi. Meslektaşlarının kendisini yalnız bırakmadığını belirten Güner, şöyle dedi:

"Önce Tokat’ın Erbaa ilçesi'nde daha sonra da Samsun’un Alaçam İlçesi’nde çalıştım. Son 10 yıldır Kızılırmak Lisesi’nde görev yapıyorum. Daha önce hiçbir öğrenci veya velisiyle bu tarz bir olay yaşamadım. Ne dayak attım, ne de dayak yedim."

Öğrencisi G.Y.'nin raporunda astım hastası olduğunun belirtilmediğini, sadece beden eğitimi derslerinin uygulama kısmından muaftır yazdığını söyleyen Suat Salim Güner, şöyle konuştu:

"Kız öğrenci derse aktif olarak katılmadı. Biz 11-K sınıfı öğrencileriyle ders işlerken o spor salonunda tribünde bekledi. Bana tozdan rahatsız olduğunu da, salondan dışarı çıkmak istediğini de söylemedi. Sadece arkadaşına içeride mahsur kaldığını söyleyip anahtar getirtip kapıyı açtırmış. Ben o zaman gördüm. İstiklal Marşı’na 5 dakika var deyip salona girmesini istedim. 11-K sınıfı olanları gördü. İddialar asılsızdır. Sınıftaki öğrenciler benim anlattıklarımın dışında bir şey söylesinler mesleğimi bırakırım. Benden salondan dışarı çıkmak için izin istemedi. Tozdan rahatsız olduğunu da söylemedi."

EVİNİN ÖNÜNDE SALDIRIYA UĞRADI

Okul bitiminde öğrencinin annesinin geldiğini ve kendisiyle sert dille tartıştıklarını  belirten Suat Salim Güner, "Annesiile sadece tartıştık. Bunun dışında bir şey olmadı. Akşam markete gitmek için dışarı çıktım. Hiçbir şey anlayamadan bir darbeyle karşılaştım. İlk ayağıma darbe aldıktan sonra yere düştüm. Tekme, yumruk, odunla  saldırdılar. Hiçbir şey söylemediler. Bir anda kanlar içinde kaldım" diye konuştu.

Kız öğrencinin özür dilemesi halinde kendisini affedeceğini belirten Güner, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere yönelik şiddetin önüne geçmek için daha sert önlemler almasını istedi. Karşılaştığı olayın mesleki açıdan şevkini kırmadığını daha da hırslandırdığını söyleyen Güner, aynı okulda görev yapmaya devam edeceğini belirtti.