Serinin 24'üncü filminin 15 dakikalık bölümünün çekileceği Adana'da, film ekibi merkez Seyhan İlçesi'ndeki TCDD 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne ait Vagon Bakım Onarım Atölyesi'nde sürdürdükleri çalışmalara hız verdi. Film ekibi, senaryo gereği filmde James Bond'un kullanacağı özel bir tren ve vagonların yapımını neredeyse tamamladı. Filmde kullanılacak otomobiller ise kaynak makineleriyle senaryoya uygun olarak hazırlandı. İş makineleriyle, film için özel olarak hazırlanan tren vagonunun yapımında kullanılan malzemeler taşındı. Varda Köprüsü'nde senaryo gereği James Bond'un trenden atlayacağı sahneler için de deneme çekimlerine başlandı.

GELECEK HAFTA BAŞLAYACAK

Çalışmaları uzaktaki Kasım Gülek Köprüsü üzerinden izleyen vatandaşlar da heyecanlı olduklarını söyledi. Emekli ve 5 çocuk babası 56 yaşındaki Hidayet Turamlıer, filmde figüran olarak oynamak istediğini söyledi. Çekim mekanlarını hazırlayan ve deneme çekimlerine başlayan prodüksiyon ekibinin, gelecek hafta içinde ise gerçek çekimlere başlayacağı belirtildi. Varda Köprüsü'nde yapılacak çekimlere, filmin başrol oyuncusu Daniel Craig'in de katılacağı öğrenildi. Gazetecilerin, film hazırlıklarıyla ilgili çekim yapmasına izin verilmiyor.



YB(BY/AAA)



---- KUTUSU 1----


JAMES BOND HAKKINDA

Ian Fleming tarafından romanları için 1952'de yaratılan hayali bir İngiliz ajan karakteri olan 007 James Bond'un öyküleri, 1964'ten sonra Kingley Amis, John Pearson, John Gardner, Raymond Benson ve Charlie Higson tarafından yazıldı. Bugüne kadar bu öykülerden 24 tane James Bond filmi çekildi. Filmlerde James Bond karakterine bugüne kadar Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig hayat verdi. Seri filmler, özellikle aksiyon sahneleriyle büyük ilgi çekti.


---- KUTUSU 2----


VARDA KÖPRÜSÜ

1888 yılında Osmanlı Hükümdarı 2'inci Abdulhamit ile Alman İmparatoru Kaiser Willhem tarafından imzalanan sözleşmeyle İstanbul Haydarpaşa'dan Bağdat-Halep-Şam'a kadar demiryolu ağı kurulması öngörüldü. Bu proje kapsamında Almanlar tarafından, Adana'nın Karaisalı İlçesi'ne bağlı Hacıkırı Köyü'nde yapılan Varda Demiryolu Köprüsü'ne 'Hacıkırı' ve 'Koca Köprü' de deniliyor. Köprünün yapımına 1907 yılında başlanmış ve 1912 yılında hizmete açılmıştır. Adana'ya, karayolu ile Karaisalı üzerinden 64, demiryolu ile 63 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Toplam 4 ayak üzerine kurulu ve 172 metre uzunluğundaki köprü, çelik kafes, taş örme tekniği ile yapılmış. Yerden orta ayak yüksekliği 99 metre olan ve uçurum üzerine kurulan köprünün yapımında çok sayıda kişinin öldüğü söyleniyor.