Aynı zamanda Türk Ocakları eski Genel Başkanı olan Sadi Somuncuoğlu, Türk Ocakları'nın kuruluşunun 100'üncü yılı kapsamında Zonguldak Memurlar Lokali'nde, 'Milli Devlet, Uluslararası Hukuk ve Anayasalarımız' konulu konfenars verdi. Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir'in de katıldığı konferansta konuşan Somuncuoğlu, yeni anayasa çalışmalarını değerlendirdi. Anayasanın sıfırdan yeniden yapılmak istendiğini belirten Somuncuoğlu, şunları kaydetti:

"Anayasamız daha önce de değişikliklere uğradı. Bütün maddeleri değişti. Ama o zaman kimsenin aklına devletin temellerini değiştirmek, devletin kimliğini dağıtmak ve milli ulusal devlet yerine çok ortaklı yeni bir devlet kurma fikri gelmedi. İlk defa böyle bir durumla karşı karşıyayız. Onun için konu çok ciddidir. O ihtiyaç nereden doğuyor? Bunu destekleyenler, içeride ve dışarıdaki iktidar sahipleri bu ihtiyacı niçin doğuruyorlar?"

Somuncuoğlu, Türkiye'deki iktidar sahiplerinin Türkiye'yi dönüştürmek istediğini, bunu da dış siyasi dinamiklerle yapmaya çalıştıklarını ileri sürdü.



DS(EE/BT)