Türkçe eğitim için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 29 Haziran günü orta öğretim ve üniversite çağındaki 96 kız öğrenci Tekirdağ'a getirildi ve Karadeniz Mahallesi’ndeki Diyanet Eğitim Merkezi’ne yerleştirildi. 4 gün önce lise çağındaki 14 ile 16 yaşları arasındaki 5 Somalili genç kız, "Alışverişe gidiyoruz" diyerek yönetiminden izin aldı. Ardından kızlar, içinde iki kişinin bulunduğu kiralık olan ve plakası açıklanmayan panelvan tipi kapalı kasa bir minibüse bindi.

Polis, kızların kayıp olduğunun bildirilmesinin ardından mobese kayıtlarından kızların bindiği minibüsü belirledi. Ardından minibüsün kiralık olduğu ve kim tarafından kiralandığı belirlendi. Soruşturmayı genişleten ekipler, 5 Somalili kız öğrenciyi, İstanbul’un Bağcılar İlçesi’ne bağlı Fatih Mahallesi Molla Gürani Sokak'taki bir apartmanın bodrum katında olduğunu belirledi. Evin kapısını kırarak içeri giren polis ekipleri, kapıları üzerlerine kilitlenmiş 5 kızı buldu ve ardından Tekirdağ’a getirdi.

İfadeleri alınan kızlar, tanımadıkları bu kişilerin kendilerini İngiltere’ye götürmek için kandırdıklarını söyledi. Polis, kızları İstanbul'a getiren kişileri bulmak için çalışmalarnı sürdürüyor.



RY(LK/BT)