Somali Milletvekili Mohamud Moalim Yahya, Somali'nin Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Dr. Abdilatif Hussein Mohamed, sekreter Abdulkadir Mohamed Nur'dan oluşan üç kişilik heyet önce ilçe kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin'i makamında ziyaret etti. Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan'ın da eşlik ettiği heyet, akşam saatlerinde öğrencilerin kaldığı ilçeye 30 kilometre mesafedeki Şabanözü Köyü'ne geçti. Sınıfları gezen ve öğretmenlerden eğitim hakkında bilgiler alan Somali heyeti, daha sonra toplantı salonunda öğrencilerle buluştu. Öğrenciler, Somali'den gelen milletvekili ve elçilik heyetini alkışladılar.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Somali Milletvekili Mohamud Moalim Yahya, ülkesinden gelen öğrencilerin Türkiye'de eğitim görüyor olmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. İlerleyen süreçte ikili ilişkilerin artarak gelişeceğini belirten Yahya, "Türkiye'nin bu yaptığı, üst düzey bir katkıdır. Bundan dolayı Türk devletine teşekkür ediyorum" dedi.

SOĞUK HAVAYA ALIŞTILAR

Somali Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Dr. Abdilatif Hussein Mohamed ise öğrencilerin sıcak bir iklimden geldiklerini ve ilk defa soğuk bir ortamla tanıştıklarını söyledi. Somalili 139 kız öğrencinin Ankara'nın soğuk havasına 10 günde alıştıklarını söyleyen Mohamed, "buradaki öğrencilerimize de sorduk, memnun olduklarını söylediler. Türkiye, eğitim alanında gelişmiş ülkeler seviyesinde hizmet veriyor. Polatlı'da bu ortama sağlayan milli eğitim yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.