Somalili öğrencilerin gelmesiyle birlikte yatılı bölge okulundaki eksiklikler de giderildi. Mutfak çalışır hale getirilirken, öğrencilerin yattıkları ranzalar elden geçirildi. Okulda aynı zamanda taşımalı Türk öğrenciler de eğitim görüyor. İngilizce ve Arapça bilen branş öğretmenlerinden eğitim alan Somalili öğrenciler, kısa sürede Türkçe diyalog kurmayı öğrendi. Türkiye'yi çek sevdiklerini söyleyen Somalili öğrenciler, sınıfta Türkçe kelimeler kullanarak tanışma yapıp, arkadaşlarından alkış aldılar.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Belediye Başkanı Yakup Çelik, Somalili öğrencileri ziyaret edip, tercüman aracılığı ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Somalili öğrencilerin Türkiye'de eğitim görmesiyle ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Bilgin şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlığımızın yapmış olduğu program doğrultusunda kız öğrencilerimizin ikametlerini sağlıyoruz. Aynı zamanda eğitim öğretimlerini burada yürütüyoruz. 6 ay boyunca burada kalacak olan öğrencilerimiz, öncelikle Türkçe öğrenecekler. Bunun yanında Türk kültürünü, geleneğini, göreneğini burada öğrenecekler. Sosyal-kültürel aktivitelerle burada bulunan misafirlerimizin Türkiye'ye alışmasını ve Türkiye'ye ile Somali arasında kardeşlik köprüsünü oluşturmak üzere birer nefer olarak da yetiştirilmelerini bizler sağlayacağız. 12 günlük süre içerisinde buraya gelen öğrencelerimizin tamamının ilçemize adapte olduğunu görüyoruz."

Belediye Başkanı Yakup Çelik de, Müslüman ülkeler arasında kardeşlik ilişkilerinin bugüne kadar soyut biçimde hep konuşulduğunu, ancak ilk kez bu kardeşliğin somut bir şekilde projelendirildiğini ve bu çerçevede öğrencilerin Türkiye'de eğitime başladığını söyledi.

TÜRK ÖĞRENCİLER SICAK İLİŞKİ KURDU

Bu arada aynı okulda taşımalı eğitim gören Türk öğrenciler de Somalili öğrencilerle sıcak ilişki kurduklarını söyledi. Kantinde, tenefüslerde bir araya gelerek Türkçe öğrettiklerini ve onlardan da İngilizce öğrendiklerini söyleyen Türk öğrenciler, "Somalili öğrenciler çok sıcakkanlı, çabuk kaynaştık ve biz onları sevdik" dedi.

MÖ(AY/COŞ)