Somali Milli Eğitim Bakanı Abdikadir Mohamed Barre, Ankara Ticaret Ateşesi Yusuf Ahmet Hassan, Türk Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile birlikte Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin'i ziyaret etti. Bilgin, ziyaretin anısına Somalili bakana Türk kahvesi ile bir plaket takdim etti. Somali ve Türk heyeti daha sonra ilçeye 18. km. uzaklıkta bulunan Şabanözü Köyü Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu'nda Şubat ayından bu yana eğitim gören 139 Somalili kız öğrenciyi ziyaret etti.

Somali Milli Eğitim Bakanı Barre ile Polatlı Kaymakamı Bilgin, yemekhanede tabldot kuyruğuna girdi. Tavuk, pilav, salata, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan mönüyü alan protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte yemek yedi. Somali Eğitim Bakanı Barre yemek salonunda bazı öğrencilerle sohbet etti. 

Somali Eğitim Bakanı Abdikadir Mohamed Barre, Somali- Türkiye ilişkilerinin son yıllarda geliştiğini, bundan sonra da Somali'den Türkiye'ye çok sayıda öğrenci gelmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu belirten Bakan Barre, "Görüyorum ki öğrencilerimiz kısa bir sürede Türk dilini öğrenmiş. Bu bizim açımızdan çok önemli, bu öğrenciler Somali'ye geldiği zaman aynı zamanda Türk kültürünü de getirmiş olacaklar. Çocuklarımızın, kardeş Türk dilini öğrenmeleri bizim için memnuniyet verici" dedi.

SINIFTA TÜRKÇE OKUMA DİNLEDİ

Somali Eğitim Bakanı Abdikadir Mohamed Barre ile milli eğitim yetkilileri bir sınıfta ders dinledi. Öğrencilerin Türkçe konuşmalarını dinleyen Barre, bir öğrencinin kitap okumasını alkışladı. Somali heyeti okulun yemekhanesi, yatakhanesini de inceledi. Öğrencilerle sohbet eten Bakan Barre, Türk yetkililerden eğitimle ilgili bilgi aldı.



MÖ(AY/İD)