Afyonkarahisar, Büyük Taarruz'un başladığı tarih olan 26 Ağustos'ta, gururlandıran bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Türk Hava Kuvvetleri'nin tek kişilik gösterisi SoloTürk, 3 bini aşkın Afyonkarahisarlıyı hayran bıraktı. SoloTürk pilotu Yüzbaşı Fatih Batmaz'ın gösterisini yaklaşık 15 dakika boyunca nefeslerini tutarak izleyen Afyonkarahisarlılar, uçağın hareketlerini fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla kaydetti.

Gösterinin ardından Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'nda uçağını piste indiren Pilot Yüzbaşı Fatih Batmaz, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Batmaz, vatandaşlarla tek tek tokalaştıktan sonra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın bulunduğu protokol bölümüne geçti. Batmaz'a başarılı gösterilerinden dolayı plaket verildi.

Türk Hava Kuvvetleri'nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan SoloTürk'ün gösteri uçuşları, tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağı ile icra ediliyor. Gösteri uçuşları sırasında her iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınıyor. Üzerinde boya dışında herhangi bir değişiklik yapılmayan uçaklar, diğer F-16'lar gibi her türlü göreve planlanabililiyor. Tek F-16 Gösteri Uçuşu pilotları, istekli tüm F-16 pilotları arasından, tecrübesi, uçuş saati toplamı, uçuş kariyerindeki performans gibi birçok kriter değerlendirilerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından seçiliyor. Uçak gösteri harici dönemlerde bağlı olduğu 141'nci Filo Komutanlığı’nda harekat ve eğitim görevlerinde kullanılıyor.

 

MA (HA/RT)