Habip ATAM/İSTANBUL, YURTDIŞINA çıkmak isterken 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin  yasadışı sol bir terör örgütüne mensup oldukları olduğu ileri sürülüyor.


İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) Bölge Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü çalışmada , bir terör örgütüne üye oldukları ileri sürülen 2 kişinin yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalıştıklarını belirlendi. Yurtdışına çıkmak isteyen 2 şüpheli ile onlara yardım ettikleri belirlenen 2 şüpheli Edirne Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmayla gözaltına alındı.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi


“ 08.12.2012 tarihinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İstanbul MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde Edirne Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen operasyonda; yasadışı sol bir terör örgütü mensubu 2 şahıs, kendilerini illegal yollardan yurt dışına çıkarmak isteyen 2 insan kaçakçısı ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan üst aramalarında sahte kimlik, dijital veriler ve örgütsel dokümanlar, ele geçirilen şüpheliler, yapılan adli işlemler neticesinde 11 Aralık günü adliyeye sevk edilmiştir."


HA (MK)