Türkiye Sualtı sporlarının faaliyet programlarında yer alan Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası 8-10 Haziran tarihleri arasında Hatay'ın İskenderun İlçesi, Arsuz Beldesi’nde yapıldı. Şampiyonada, Marmara-Karadeniz-Güneydoğu bölgelerinin en iyi 8 takımı ile Akdeniz-Ege ve İç Anadolu bölgelerinin en iyi 8 takımı mücadele etti. Gerçekleşen yarışmada Sökespor Kulübü 27 bin 930 puanla birinci, Didim Gençlikspor 24 bin 555 puanla ikinci, Bursa Alternatifspor Kulübü 14 bin 125 puanla üçüncü oldu. Ege Su Altı Avcıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Davutlar Gençlikspor, İTÜ, Mersin, İzmir Karşıyaka, Polis Akademisi, Karamürsel ve Kirazlimanı Spor Kulüpleri sıralamada yer alan diğer takımlar oldu.

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Bireysel Sıralaması’nda ise Sökespor Kulübü sporcusu Ali Rıza Çirmene 16 bin 10 puanla birinci olurken, Sökespor’dan Hasan Salbaş 6 bin 365 puanla yedinci, Sabri Kılıç ise 5 bin 545 puanla 10’nculuğu elde etti.

MİLLİ TAKIM ADAY KADROSUNA SEÇİLDİLER

Zıpkınla Balık Avı Türk Milli Takımı seçme yarışmalarında Sökesporlu dalgıçlar, Ali Rıza Çirmene, Hasan Salbaş ve Sabri Kılıç Milli Takım aday kadrosuna aynı takımdan dahil olan isimler oldu. Milli Takım aday kadrosunun 15 Haziran’dan itibaren Didim’de kampa gireceği ve 5-8 Temmuz tarihlerinde İtalya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası hazırlıklarına başlayacağı öğrenildi.

NM (İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)