Ahmet Kemal Elalmış, yaklaşık 6 ay önce, yaşadıkları anlaşmazlıklar artınca 17 yaşındaki nişanlısı Z.K.'dan ayrıldı. Bu süre içerisinde Z.K.'nın, Mustafa Çardak'la nişanlandığını öğrenen Ahmet Kemal Elalmış, bu durumu gururuna yediremeyip, öfkeye kapıldı. Dün saat 19.30 sıralarında yanına babası Orhan Elalmış'ı ve diğer yakınlarını alan Ahmet Kemal Elalmış, Mustafa Çardak'ın oturduğu mahalleyi pompalı tüfekle bastı. Bu sırada Ömer Lütfü Akad İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi olan yeğeni 8 yaşındaki Enes Alpağat'ı motosikletle evine bırakan Çardak'ı gören öfkeli grup, 690 Sokak üzerinde, pompalı tüfeklerle rastgele ateş etti.

ÜÇÜ ÇOCUK 4 KİŞİ YARALANDI

Salgırganların tüfeklerinden çıkan saçmalar, Çardak'ın arkasında oturan yeğeni Enes Alpağat'ın kalçasına ve koluna, okuldan evine giden Ömer Lütfü Akad İlköğöretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Murat İşler'in ayağına ve dedesi 50 yaşındaki Selahaddin Demirtaş ile kaldırımda oturan 4 yaşındaki Seher Belten'in bacağına isabet etti. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan çocuk yaralıların tedaviye alındı. Çocukların tedavilerinin devam ettiği, sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİLER

Olay sonrasında harekete geçen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlenen Ahmet Kemal Elalmış, babası Orhan Elalmış ile akrabaları S.D. ve V.D.'yi gözaltına aldı. Güvenlik amacıyla başka bir karakolda tutulan 4 şüpheli, suçlamaları kabul ederek saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini söyledi.

4 şüpheli, işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi.



TY(AÖ/SS)