Fevzi Çakmak Bulvarı’nda galericilik ve toptan gıda ticareti yapan 34 yaşındaki Bülent Gökçe, son olarak Tavas-Kale karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan rottweiler cinsi köpeğe sahip çıktı. Dağıtım yapan elemanları tarafından yol kenarında yaralı olarak bulunup getirilen 4 yaşındaki köpeği işyerinin bodrumunda bakıma alan Gökçe, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden iki uzmana muayene ettirdi. Yapılan muayenede köpeğin kalça kemiğinin kırık olduğu ve sağ arka diz kapağının yerinden çıktığı belirlendi. Kırılan kalça kemiği ameliyat edildi. İkinci ameliyat için sağ arka diz kapağında oluşan enfeksiyonun geçmesi bekleniyor. Gökçe, 'Hades' adını verdiği köpeğin tedavisini işyerinin bodrumunda sürdürüyor. 

FELÇ VE KANSER OLAN KÖPEKLERE BAKIYOR

Bir başka otomobilin çarptığı av köpeğini tedavi ettirip sağlığına kavuşturan Gökçe, Denizli Belediyesi’nin beslenme odağı görevlisi aracığıyla sahiplendirdi. Denizli-Ankara karayolunun Kocabaş mevkisinde otomobilin çarptığı sokak köpeğini de alarak işyerine getiren Bülent Gökçe, omurilik kırığı olduğu için felç olan hayvanı ameliyat ettirdi. 1.5 yıldan bu yana bu hayvanın bakımını üstlenen işadamı, köpeğin ayağını çok az da olsa hareket ettirmeye başladığını söyledi.

İşyerinin bodrumunda bir yıldan bu yana, sağ ön ayağı, kanserli bölge olduğu için kesilen 'Çaklıt' adını verdiği sokak köpeğinin bakımını da yapan Bülent Gökçe, sokak hayvanlarının adeta koruyucu meleği oldu. Çaklıt’ın sağ ön ayağındaki yaranın iyileşmemesi nedeniyle Aydın Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne götürdüğünü söyleyen Gökçe, "Ayağında kanserli bölge olduğu ve kesilmesi gerektiği söylendi. Yapılan operasyonla ayağı kesildi. Şimdi Çaklıt’a işyerinin bodrumunda ve bahçesinde bakıyoruz" dedi.

Maddi durumu iyi ve bakacak yeri olan Denizlili'lerden sokak köpeklerine sahip çıkmalarını isteyen Bülent Gökçe şunları söyledi:

"Köpekleri çok seviyorum. Sahipli köpeklerin bakımı yapılıyor. Ama kaza geçiren, insanlar tarafından eziyet edilen ve yaralanan sokak köpeklerine sahip çıkılması gerekir. Ben olanaklarım ölçüsünde kaza sonucu yaralanan ya da eziyet gören sokak köpeklerinin bakımını yaptırıyorum. Tedavi ettirip, iyileştirdikten sonra sahiplendiriyorum. Sahiplenen olmazsa doğal yaşamlarına bırakıyorum. Herkesi sokak köpeklerine eziyet etmemeye ve sahip çıkmaya çağırıyorum"

Gökçe, bugüne kadar 30 civarında sokak köpeğini sağlığına kavuşturup sahiplendirdiğini de anlattı.

ONB(AÖ/COŞ)