İslamhaneleri Köyü, İkinci Kısım Küme Evleri’nde yaşayan fotoğraf sanatçısı Nidra Zabcı, geçen salı günü saat 17.30 sıralarında bir otomobilin altında yaralı köpek olduğunu farketti. Zabcı’nın çevredeki diğer hayvanseverlerin yardımıyla bulunduğu yerden çıkardığı köpeğin, boynundan yaralı olduğu görüldü. Zabcı, baygın haldeki yaralı hayvanı otomobiliyle Ortakent’teki Akın Veteriner Kliniği’ne götürdü. Burada çekilen röntgen sonuçlarından hayvanın boynundan av tüfeğiyle vurulduğu belirlendi.

Veteriner Akın Sarıdağ, köpeğin kendilerine getirildiğinde kötü durumda olduğunu belirterek, “Boynundaki oldukça büyük yara temizlenip, dikildi. İçerdeki saçmalara şu an için müdahale etmemiz hayvanın ölümüne neden olabilir. Hayati tehlikesi sürüyor. Gerekli, iğnelerini yapıp, serum taktık. çok az da olsa kalkarak mamasını yiyip, suyunu içebiliyor. Hayvana çok yakından ateş edilmiş. sokakta hayvanseverlerin beslediğin öğrendiğimiz, 'Benekli' isimli bu köpeği yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ

Bodrum'da sokak hayvanlarına yönelik şiddetin acımasızca devam ettiğini belirten Nidra Zabcı, “15 yıldır Bodrum'da yaşıyorum. Bunca yıldır kedi ve köpeklere yapılan işkencenin önüne geçebilmiş değiliz. Köpeğin, bulunduğu yerin yakınındaki bir villanın kümesine dadandığı için bekçisi tarafından vurulduğu yönünde duyumlarımız var. Kümesteki tavuklara zarar verenin bu köpek olduğunu sanmıyorum. Ayrıca, bu köpek bile olsa, böyle bir işkence yapılamaz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Ekipleri'ne durumu bildirdim. Veteriner hekim arkadaşımızın ve bölgede oturan komşularımızla şikayet dilekçesi yazarak, savcılığı vereceğiz. Ben bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.



SŞ(İÖ/AAA)