Kedi ile 4 yavrusuna özenle bakan Yaşar Dikici, sokaktan hızla geçen sürücüler için 'Dikkat, kedi var, ezilmesin' yazılı uyarı levhaları da astı. Çocukluğundan itibaren hayvanları çok sevdiğini belirten bakkal Yaşar Dikici şunları söyledi:

"Hayvanlar da bu evrende yaşıyorsa, insanların da hayvanlara karşı sorumluluk taşıması gerekiyor. Bu dünya sadece insanlara ait değil. Hayvanlarla dünyamızı paylaşıyorsak, her insan da hayvanların yaşamından sorumlu olduğunu düşünüyorum. Ben de sorumluluğumu, dükkanımın önünde doğum yapan anne kedi ve yavrularını korumalya alarak yerine getirmeye çalışıyorum."

SÜRÜCÜLER İÇİN UYARI LEVHALARI

Yaklaşık 4 yaşında olduğunu belirttiği anne kedinin adını 'Çakır' koyduğunu anlatan Dikici şöyle devam etti:

"10 günlük yavruları da oldukça keyfli bir yaşam sürüyorlar. Benim hayvanlara olan sevgimi mahalleliye ve işletme sahiplerine de aşıladım. Çevre sakinleri her gün artan yemeklerini dükkanımın yan tarafına bırakarak, sokağımızda yaşam savaşı veren 20'den fazla sokak hayvanının en azından karnını doyuruyoruz. Kedilerin ezilmemesi için

sokağımızın belli noktalarına uyarı levhaları astık. Hayvanlar da yaşamımızın bir parçası. Onların büyükşehirlerde insanların yardımı olmaksızın yaşama şansları çok az." 

HÖ(AY/COŞ)