İzmir Çiğli Belediyesi tarafından yaz sıcaklarından etkilenen sokak hayvanları için ilçenin çeşitli park ve sokaklarına yerleştirilen dökme beton suluklara ek olarak, suyu otomatik olarak dolan suluklar eklendi.

Sıcak yaz günlerinden etkilenen sokak hayvanları için çeşitli mahallelerde bulunan parklar ve ana yolların kenarlarına konulan beton suluklara ek olarak, suyu eksildikçe otomatik olarak dolan 30 yeni su kabı alınarak parklara yerleştirildi. Su kapları daha çok hayvanların yoğunlukta bulunduğu alanlara yerleştirilirken, 30 yeni suluğun siparişi verildi.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Hayvan dostu belediye olarak en az insanlar kadar hayvanların da korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğine inanıyorum. Aşırı sıcaklar bizleri de, sokaklarda yaşayan hayvanlarımızı da zorluyor. Hayvanların da bu sıcaklarda içecek su sıkıntısı yaşamaması için üç yıl önce parklarımıza suluklar yerleştirdik. Ancak şimdi teknolojik olarak daha gelişmiş, suyu otomatik olarak dolan yeni suluklar aldık ve parklara yerleştirdik. 30 yeni suluk daha gelecek.” dedi. (haber3)