Didim’de yerleşik yaşayan İngiliz, İskoç ve İrlandalılar’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, bugün saat 12.30 sıralarında, sokak hayvanları yararına düzenlenen 'Boxing Day' etkinliği kapsamında, Altınkum Plajı’nda buluştu. Etkinliğe katılanlar, sokak hayvanları için bağış topladı. Ardından da çeşitli kostümlerle 15 derece olan soğuk havaya aldırmadan 10 dakikalığına denize girdi. Etkinliğe katılan ancak, denize girmeyenler de sudan çıkan arkadaşlarını alkışlayarak, destek verdi.

"BELEDİYE VETERİNERİDEN ŞİKAYET"

Yaklaşık 15 yıldan bu yana Didim’de oturan ve etkinlikte köpek figürlü kostümü ile denize giren İngiliz vatandaşı Gill Erer, "Sokak hayvanları için 4 yıldır bu etkinliği düzenliyoruz. Destek verenlere teşekkürler ederiz" dedi. Her günü Didim Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret ettiklerini belirten Erer, şöyle konuştu:

"Pazar günleri buradaki görevliler izinli olduğu için barınağın bakım ve hizmetlerini sağlıyoruz. Bu tip etkinliklerle topladığımız paralarla buradaki hayvanların bakımı için yemek ve ilaç alıyoruz."

Belediye barınağında görevli veterinerin işini iyi yapmadığını öne süren Erer, "Hayvanların ameliyat bölgelerini açık bırakarak enfeksiyon kapmasına neden oluyor. Uyarılarımıza rağmen bunu yapmaya devam ediyor. Veteriner ile sözleşme yenilenmemesi için belediye başkanlığına sunulmak üzere imza toplayacağız" diye konuştu.



BY(İÖ/İD)