SERCAN SAKAR/ ADIYAMAN, - ADIYAMAN’da, çevik kuvvet polisi, toplumsal olaylara karşı gerçeğini aratmayan bir tatbikat düzenledi.  Stadyumda gerçekleştirilen tatbikatta temsili göstericiler ile polisler çatıştı.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün stadyumda yaptığı ‘toplumsal olaylara müdahale tatbikatı’ göz doldurdu. Polis ile gösterici polislerin ısınma hareketleri yapmalarının ardından başlayan tatbikatta ilk olarak izinsiz basın açıklaması yapan bir gruba nasıl müdahale yapılacağı tatbikatı yapıldı. İkna yoluyla dağılmayan grubu çember altına alan polis daha sonra biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu.

Ardından sokaklarda yasadışı izinsiz gösteride bulunan yüzleri poşu göstericilere nasıl müdahale yapılması gerektiği sergilenen ikinci tatbikatta ise göstericiler barikatı ateşe verip slogan atarak yürüyüşe geçti, meslektaşlarına taş ve molotoflarla saldırdı. Dağılmaları yönünde uyarılan grubun üzerine sis bombası atıldı ve panzerlerle basınçlı su sıkılarak çember oluşturulmasının ardından gruba müdahale edildi. Daha sonra gösterici rolünü üstlenen yüzleri maskeli polis memurları, çevik kuvvet ekiplerince gözaltına alınarak, polis otobüsüne bindirildi.

Tatbikatı Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın ile rütbeli personel izledi. Tatbikattı başarılı bir şekilde sergileyen memurları tebrik eden Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, ”Adıyaman’da bu tür müdahaleler yapmamızı gerektiren toplumsal olaylar olmuyor. Bu nedenle ekiplerimizin tecrübe kazanmaları için bu tür tatbikatları düzenliyoruz. Polisimiz toplumsal olaylara karşı nasıl müdahale edeceklerini bu tatbikat ile öğrenmiş oldular” dedi.


SS (AAA)