Almanya’nın Hechingen kentinde WTAA adlı spor okulunun sahibi ve usta eğitmeni (Sifu) 46 yaşındaki Kenan Ataman, savunma sporu olarak adlandırılan Kung Fu Wing Tsun eğitimi verdiği öğrencileri ile birlikte tatil için Antalya'nın Alanya İlçesi'ne geldi. Yaşları 17-58 arasında değişen 20 sporcu, antrenmanlarını tatil süresince aksatmadı. Sifu Kenan Ataman gözetiminde her sabah Kleopatra Plajı'nda çalışan sporcular, turistlerin meraklı bakışları arasında eğitimlerini sürdürdü.

Antrenmanlarda temel ısınma hareketleri, klasik saldırı ve savunma hareketleri yapan sporcular, bıçak ya da aletli saldırılara karşı korunma tekniklerini de uygulamalı gösterdi. Günde 3 saat plajda antrenman yapan sporcular, yaptıkları hareketlerle sahildekilerin ilgi odağı oldu. Sporcular yorucu antrenmanın ardından ise serinlemek için kendilerini Akdeniz'in mavi sularına attı.

"KORUNMA AMAÇLI ÖĞRETİYORUZ"

Sifu Kenan Ataman, Kung Fu Wing Tsun eğitimi alan öğrencilerin teknik ve doğaçlama hareketlerle savunmalarını geliştirdiklerini söyledi. 1975 yılından bu yana dövüş sporları yapan, 1986'dan itibaren Kung Fu Wing Tsun sporuna yoğunlaşan Kenan Ataman, "Amacımız dövüşerek başkalarına zarar vermek değil. Bu spor eğitimini, insanlara sokakta karşılaşabilecekleri bir saldırılardan kendilerini koruyabilmeleri için veriyoruz” dedi.

Almanya'daki spor okulunda Türk eğiticilerin de bulunması nedeniyle tatil için Alanya'yı tercih ettiklerini vurgulayan Sifu, 38 yaşındaki Seyfi Çetin ise, "Öğrencilerimiz Almanya’ya gidince bir üst klasmana yükselmek için mücadele edecek. Sokaktaki olası bir saldırıda kendimizi ve ailemizi korumak için çalışıyoruz, öğretiyoruz” diye konuştu.

Kung Fu Wing Tsun eğitimi alan Alman 23 yaşındaki Konn Kurt ise "Alanya çok sıcak. Bu nedenle antrenmanları sabah erken saatlerde yapıyoruz. Antrenmanlar çok eğlenceli, özellikle yorucu çalışmanın ardından denize girmek çok güzel" dedi.

OĞLUNA ÖZENDİ, SPORA BAŞLADI

Grubun en yaşlı üyesi 58 yaşındaki Judi Weber de şöyle dedi:

"Bu spora 50 yaşında başladım. Arkadaşlarım ilk duyduklarında, 'Çıldırmışsın, delisin' dediler. Ama ben hiç kimseye aldırmadım. 8 yıldır savunma sanatları öğreniyorum. Oğlumdan görüp başladım. Başlarda hareketler çok farklı ve zor geldi. Bir süre oğlumu izledikten sonra öğrenmeye karar verdim. 58 yaşında olmama rağmen böylesine çılgın ve ağır bir spor yapmak beni mutlu ediyor."



ÖY(HA/İD)