Merkez Yıldırım İlçesi Demetevler Mahallesi 210 numaralı sokakta oturan Yasin Tahsin, 22 yıldır sokak olarak kullanılan ve üzerine sokak tabelası asılan arazinin kendisine ait olduğunu bildirerek tapusunu almak için 1 yıl önce Yıldırım Belediyesi’ne başvurdu. Belediye görevlileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda arazinin Yasin Tahsin’e ait olduğu anlaşılınca imar planı değiştirilerek sokağın tapusu Yasin Tahsin’e verildi.

Belediyenin aldığı karar sonrasında Yasin Tahsin sokağın girişine bir bahçe yaparak, sadece küçük araçların geçeceği büyüklükte yol bıraktı. Yasin Tahsin’in yolu bu şekilde kapatması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Dün yeniden başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek sokak kavgasına dönüştü. Kadınların ayırmaya çalışırken fenalık geçirdiği olay diğer mahalleli tarafından güçlükle yatıştırılırken Yasin Tahsin ve bazı mahalle sakinleri hafif şekilde yaralandı.

Arazinin 22 yıldır kendisine ait olduğunu söyleyen Yasin Tahsin, "Belediyeden de burasının tapusunu üstümüze aldık. Burası yıllardır zaten bizimdi. Ben iyi tamamını kapatmadım. Mahalle için yol bıraktım. İtirazları varsa belediyeye gitsinler" dedi.

Arazinin sokak olduğunu iddia eden Edip Kuşaslan (38) ise "Burası 22 yıldır sokaktı. Madem sokak değildi neden belediye buraya dogalgaz hattı döşedi ve sokak tabelası koydu. Hakkımızı arayacağız" diye konuştu.