Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Sakarya’da Özel bir Hastanede kalp ameliyatı olan amcası Hasan Sofuoğlu’nu ziyaret etmek için geldiği Sakarya’nın Akyazı İlçesi'nde kendine ait olan pistin tesislerinde yapancı uyruklu öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti. Öğrencilerin hediyelerini de kabul eden Sofuoğlu, onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sofuoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada ''En kısa zamanda yarışlara katılıp şampiyon olacağım" dedi. Sofuoğlu şunları söyledi:

"Zaten takımım da çok iyiydi. Yaptığımız testlerle sezonun favorisiydik. Ama ilk yarıştan sonra İtalya yarışına hazırlanmak için bu ülkeye gittiğimde kaza geçirdim ve dizimden sakatlandım. Ameliyat da geçirdim. Tam düzelmeye başladım, İtalya yarışına katılma konusunda doktorum olumlu konuştu. Ben de Sakarya'da çalışmalara başladım. Antremanda tekrar bir kaza yaptım. Bu sefer de topuğum kırıldı. Yarışa bir hafta var daha. Yarışa çıkmamın mümkündü. Ancak aldığım ilaçlardan dolayı konsantre eksikliğim vardı. Sürekli hata yaptığım için diskalifiye edildim. Bu sezona çok iyi başladık ama şimdilik iyi gitmiyor. Ama önümde daha 12 tane yarış var. İnşallah Allahın izniyle tekrar şampiyon olacağıma inanıyorum. Sakatlığım için sürekli tedavi görüyorum. Hollanda yarışına iki hafta var. Umarım ki bir sıkıntı olmaz ve Hollanda yarışına katılırım."



AO(MB/Aİ)