Türkiye ve Gürcistan arasında geçmişten gelen tarihi ve sosyal bağların ışığında her iki ülkenin ilişkilerini kültürel bazda yeniden güçlendirmek için oluşturulan 'Karadeniz’in Kardeş Şarkıları' adlı proje kapsamında Gürcistan’ın popstarı Sofia Nizharadze, İzmir’e geldi. Gürcistan Ankara Büyükelçiliği, Gürcistan İzmir Fahri Konsolosluğu, Acara Özerk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlıkları ve İzmirli Düş Gezginleri müzik grubunun öncülüğünde yürütülen projede Sofia Nizharadhze, Türkiye’nin ünlü şairlerinden Ataol Behramoğlu’nun 'Türkiye Güzel Yurdum, Üzgün Yurdum' adlı şiirini, İzmir Devlet Senfoni ve İzmir Opera ve Balesi’nin orkestra sanatçıları ile canlı kayıtlar altında gerçekleştirdi. Böylesine güzel bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Nizharadhze, "İlk kez teklif bana geldiğinde düşünmeden hemen kararımı verdim. Gürcistan ile Türkiye’nin yıllardır süren bir dostluğu var. bizler de ünlü isimler olarak iki ülke arasındaki kültürel bağların artması için gönüllü elçileriz" dedi.

'BELKİ İZMİR’E GELİN GELİRİM'

Gürcistan’da Türkiye’nin Sertap Erener’i olarak adlandırılan Sofia Nizharadhze, Türk erkeklerini yakışıklı bulurken, favorisinin şovmen Beyazıt Öztürk olduğunu belirtti. 2010 yılında Eurovision Müzik Yarışması’nda Gürcistan'ı temsil eden, geçen yıl Beyaz Show’a katılarak Türkiye’deki akrabalarıyla buluşan Nizharadhze, "Babannemin annesi İstanbul’da doğmuş ve Gürcistan’a gelin olarak gelmiş. Beyazıt Öztürk sayesinde Türkiye’de oturan akrabalarımla tanıştım ve hosça vakit geçirdik. Hala hepsiyle görüşüyorum. İçimde Türk kanı varmış. İzmir’e ilk kez gelmeme rağmen buraya aşık oldum. İzmir’in erkekleri de yakışıklı. İstanbul’a çok gittim ama oradaki hızlı hayat bana ağır gelir. Ama İzmir’in sessiz ve sakinliği çok güzel. Kim bilir belki de İzmir’e gelin olarak gelirim. Babaannemin annesini Gürcistan’a gelin aldık ben de Türkiye’ye gelin gelirim" dedi.

'TÜRK MÜZİĞİ BENİ ÇEKİYOR'

Batum’da bir otelin açılışında sahneye Serdar Ortaç ile çıkan Sofia Nizharadhze, Türkçe şarkı söyleyerek büyük alkış aldığını söylerken, "Serdar Ortaç’ın, “Beni Unut' şarkısına bir saat çalıştım ve ezberledim. Sahnede ise hiç zorlanmadan şarkıyı ezbere söyledim. O gün Türk müziğine olan ilgim arttı. Önümüzdeki yıllarda kesinlikle güzel bir Türkçe albüm çıkarmak ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konserler vermek istiyorum" dedi.

Aranjör ve müzisyen Erhan Doğan, 'Karadeniz’in Kardeş Şarkıları' projesinde gelecekyıl albüm yapacaklarını belirtti. Doğan, "Türkiye’den de Candan Erçetin, Fatih Erkoç gibi ünlü isimler Gürcüce şarkılar söyleyecek. Toplam Türk ve Gürcü olmak üzere 12 şarkıcı karşı ülkenin şarkılarını sesleniderecek ve konserler turnesi ile projemizi tamamlayacağız. Projenin asıl amacı olan Türkiye ile Gürcistan arasındaki kültürel ve sosyal bağın güçleneceğini temenni ediyoruz" diye konuştu.