Zile İlçesi'nde bir fabrikada aşçılık yapan 33 yaşındaki Mahmut Baran, Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinde, eşi 29 yaşındaki Fethiye, çocukları 16 yaşındaki Kürşat ve 11 yaşındaki Tuba Baran gece uyudukları sırada sobadan sızan gazdan öldü. Yapılan otopsinin ardından Baran Ailesi'nin 4 ferdi için bugün öğleyin cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Zile Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ölen çocukların arkadaşları ve öğretmenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını Zile Müftüsü İlyas Akyazı kıldırdı.

Cenaze töreninde oğlunu, gelinini ve torunlarını yitiren Satılmış Baran, tabuta sarılarak ağladı. Törenin ardından Baran Ailesi'nin 4 ferdi ilçe merkezindeki Erenler Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

OÜKULLARINDA YAS

Zile Sakarya Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Kürşat Baran'ın arkadaşları sınıfında oturduğu sırayı çiçekler ile süsledi. Yavuz Selim-Naci Giray ilk öğretim okulu 5 B sınıfında okuyan Tuba Baran'ın sınıfında ise hüzün vardı. Oturduğu sırayı çiçeklerle süsleyen arkadaşları olayı ilk duyduklarında inanmadıklarını, Tuba'nın çok iyi ve sevilen bir öğrenci olduğunu söyledi.

İki çocuğu ve eşiyle birlikte sobadan zehirlenerek ölen Mahmut Baran'ın 2 yıl önce inşaatta çalışırken düştüğünü belirten arkadaşı Süleyman Karabulut, ''Bu nedenle inşaat işini bıraktı. Mermer ocağında aşçı olarak çalışmaya başladı. Bu olayı duyduk ve çok üzüldük'' dedi.