Merkez Şahinbey İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde dün akşam kendilerinden haber alınamayınca eve gelenler tarafından cesetleri bulunan anne Lütfiye Yaşar ile çocukları Mehmet Can, Yunus, Dilek Serenay ve Elif Yaşar için Burç Beldesi'ne bağlı Akpınar Köyü'nde tören düzenlendi. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Tahmazoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

'DALI DA GİTTİ, MEYVESİ DE GİTTİ'

Tören boyunca gözyaşını tutamayan baba 45 yaşındaki Mehmet Yaşar tabutlara kapanıp ağlarken, her cenazenin mezara konuşu sırasında da isimlerini söyleyerek ağladı. Baba Yaşar, "Allah'ım hiç bir suç işlememiş, hiç bir yalan söylememiş, hiç bir günah işlememiş yavrularımı sen cennetine kavuştur Yarabbim. İki lafının birinde 'Allah' diyen eşimi de cennetin kapısını açık eyle Yarabbim. Meleklerim sana geliyorlar Yarabbim. Ben bunları böyle mi görecektim? Bir tane mi kalmaz. Koklayacak da mı kalmaz? Dalı da gitti, meyvesi de gitti. Yaprağı da gitti. Yavrularımın hepsi de gitti. Oy Elif'im oy. Baban sana istediğini alırdı, kurban olduğum. Canını sevdiğim, sizi ben böyle mi görecektim?" diye ağıt yaktı.

Cenazeler cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazınıdan sonra köy mezarlığında yan yana kazılan mezarlarda toprağa verildi. Eşi ile 4 çocuğunu kaybeden Mehmet Yaşar'ın bir süre önce işlerinin kötü gitmesi nedeniyle giyim mağazasını kapatıp, yorgan pazarlamacılığı yaptığı belirtildi.



AK,MB(BK/COŞ)