Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile İl Özel İdaresi işbirliğinde hazırlanan '7'den 70'e Hizmetten Hizmete' projesi kapsamında 2 Temmuz'da başlayan kurs, sona erdi. 25'i, çocuk bakımı, 25'i de hasta ve yaşlı refakatçısı eğitim alan 20-45 yaş arasındaki 50 kursiyer için Atatürk Kültür Merkezi'nde sertifika töreni düzenlendi.

Vali Erol Ayyıldız ile Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir'in de katıldığı törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dursun Aydoğan, kentteki çocuk bakımı ve yetiştiriciliği ile hasta ve yaşlı refakatçısı alanındaki çalışan açığını kapatmak amacıyla açılan kursun başarıyla sonuçlandığını söyledi. Aydoğan, "Kursu başarıyla bitiren kursiyerlerimiz birer kalifiyeli eleman olmuştur. Huzurevleri, hastane, kreş ve çocuk yuvalarında çalışabilecek durumdadırlar. Bu tür kursları açmaya devam edeceğiz" dedi.

Vali Erol Ayyıldız ise sosyal hayatın içinde çalışan ve üreten herkese ihtiyaç olduğunu söyledi. Vali Ayyıldız, "'Yuvayı dişi kuş yapar' deriz ve onun gereğine de inanırız. Ama yuvamızı sadece evimiz olarak değil Zonguldak'ımız ve Türkiye'miz olarak kabul edersek kadınların çalışma hayatındaki önemini bir kat daha anlarız diye düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerler, eğitimde öğrendiklerini skeçlerle anlattı. 'Çocuk Bakımı ve Yetiştiriciliği' eğitimi alan kursiyerler, kendileri rol aldıkları skeçte çocuk rolüne kendileri oynadı. Kursta öğrendiklerini skeçte uygulayan kursiyerler büyük alkış aldı. 'Hasta ve Yaşlı Refakatçısı' eğitimi alanlar da skeçte hasta ve yaşlı rolünü kendilerini oynadı. Hasta ve yaşlılarla nasıl iletişim kurduklarını, nasıl banyo yaptırıldığını, tansiyon ve şekerlerinin nasıl ölçüldüğünü oyunda gösteren kursiyerler, performanslarıyla alkış aldı.

Skeçlerin ardından da kursiyerlere sertifikaları verildi.