Hilton Convention Center'da düzenlenen bir törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, SKAL International Dünya Başkan Yardımcısı Karine Coulanges, SKAL International Genel Sekreteri Bernard Wegscheider, Skal International Istanbul Kulübü Başkanı Patrice Lepkovski’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


15’İNCİ YILINDA BU PROJEYİ SÜRDÜROYOR OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Skal International Istanbul Kulübü Başkanı Patrice Lepkovski, Uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri bir araya getiren Skal International 1932 yılında Florimond Volekaert öncülüğünde kurulduğunu söyledi. Skal International’in amacı küresel turizmi yaymak olduğunu belirten Lepkovski, "450 ayrı kentte örgütlenmiş 18 bin üyesi bulunmakta olup, dünya skal örgütleri içinde en büyük 1956 yılında kurulmuş İstanbul Kulübü’dür. Türkiye’nin sahip olduğu doğal ve kültürel değerlerin ön plana çıkması, bu değerlerin korunması kuşkusuz kaliteyle orantılıdır. Skalite’nin amacı turizm sektöründe kalite çıtasını yükseltmeyi hedefleyen kişi, kurum ve kuruluşları ödüllendirmek olduğu kadar, kaliteyi denetim felsefesi olarak benimseyenlerin aynı zamanda tüm sektör çalışanlarına örnek olmasını sağlamaktır. Bizler 15’inci yılında bu projeyi sürdürüyor olmanın mutluluğu içindeyiz ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.


FEDERASYON ÖZEL ÖDÜLÜ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NA

Açılış konuşmasının ardından “Federasyon Özel Ödülü” Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’ya ödülü Skal International Istanbul Kulübü Başkanı Patrice Lepkovski, Skal Türkіye Milli Komitesi Genel Sekreteri Deniz Anapa birlikte takdim etti. Törende daha sonra konaklama tesisleri, seyahat acenteleri, turizm yayını, eğitim, tanıtım ve kültür değerlerinin korunması gibi pek çok dalda 2012 yılının en iyilerine Kupa ve Altın plaket ödülleri Lepkovski, Anapa ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.


HÜRRİYET’TEKİ YAZILARIM BANA ÇOK GÜZEL ÖDÜLLER GETİRDİ

Gecede 2 ödül alan Hürriyet Seyahat eki yazarı Saffet Emre Tonguç, kendisini bu gecenin en şanslı insanı gördüğünü söyleyerek, “Bu gece iki tane ödül aldım.Bir tanesi ‘Boğaz Hakkındaki Her Şey’ adlı kitabımla en iyi turizm yayını ödülü. Diğeri ise ‘Yılın rehberi’ ödülü. Gerçekten çok şanslıyım. Sekiz yıldır Hürriyet seyahatte çıkan yazılarım bana çok güzel ödüller getirdi. Toplam bugüne kadar 10 tane ödül aldım.Yılın en iyi rehberi ödülünü iki kez aldım. Aynı zamanda kitaplarımla da 3 kez ödül aldım.” dedi.


ROBERT REDFORD’TAN JİMMY WALES’E KADAR BİRÇOK İSİM GEZDİRDİM

Basın mensuplarının “Bugüne kadar aklınızda kalan ünlü isim kimler” şeklindeki sorusuna Tonguç, ”Gerçekten de çok önemli isimleri gezdirdim. Türkiye’yi onlarla paylaştım. Mesela geçen hafta Robert Redford’la beraberdim. Aynı zamarda Madeleine Albright. ABD’nin ilk kadın Dişişleri Bakanı. Ondan sonra gelen Colin Powell’ı da ben gezdirdim. Hollywood dünyasından da ünlü isimler var. Candice Bergen, Kevin Spacey, Molly Sims var. Politikadan ünlü isimler varb Politikanın önemli isimleri arasında İtalyan Cumhurbaşkanı Ciampi gezdirdim. Rusya Grand düşesini gezdirdim. Moda dünyasından birçok isim sayabilirim. Mesela bunlar arasında Diane Von Furstenberg, Linda Hardy, Calvin Klein, Michael Kors bulunuyor. Basından çok sayıda insan var.Mesela ‘Pulitzer ödüllü’ Stacy Shipp var. Francis Meis var çok önemli Amerikan yazarlarından biri. Google CEO’su Eric Schmidt, BlackBerry kurucusu ve ilk CEO’su Jimmy Wales gezdirdiğim isimler arasında bulunuyor.” dedi.


SKALİTE 2012'DE ÖDÜL KAZANANLAR

Şehir Oteli: Swıssôtel The Bosphorus İstanbul

Resort Otel: Hillside Beach Club

Zincir Otel: Hilton Worldwide

Butik/Özel Belgeli Otel: Oyster Residence

Golf, Sağlık, Güzellik, Bakım, Spa: Güral Sapanca Welness & Convention

İç Turizm Seyahat Acentesi: ETS Turizm

Outgoing Seyahat Acentesi: Pronto Tour

Incoming Seyahat Acentesi: Intra Tours-DMC

Marina: D Marin Göcek

Rent a Car Firması: Avis

Restoran: Sunset Grill & Bar

Yılın Rehberi: Saffet Emre Tonguç

Golf Tesisi/Kulübü: Cornelia Golf Club

Kongre/Toplantı Organizasyon Acentesi: Setur Servis Turistik A.Ş.

Turizm PR/Tanıtım Kampanyası: Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı: TURAD - Turizm Araştırmaları Derneği

Çevrenin Korunmasına Katkı: T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı

Online Seyahat Rezervasyonları/Hizmetleri Firması: Bookinturkey.com

Turizm Eğitimi: Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

Turizm Yayını: "Boğaz Hakkında Her Şey"

Turizmle İlgili Diğer Faaliyetler: TAV Passport Kart

Havalimanı Yer Hizmetleri: Havaş

Sealed Air Özel Ödülü: Crystal Hotels Resort & Spa


SKAL INTERNATİONAL

SKAL, dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütüdür. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından da dünyada tektir. Turizmin üst düzey yöneticileri olan üyeleri, yerel ,ulusal ve uluslararası platformlarda buluşurlar ve turizmin gündeminde bulunan belli başlı konuları tartışırlar

İlk kulüp, İskandinavya’da yapılan bir eğitim gezisi sonucunda Florimond Volckaert ve birkaç turizmci arkadaşı tarafından 1932 yılında Paris’te kurulmuştur. 2 yıl sonra, 1934 yılında, bu oluşum, dostluk ve uluslararası bazda gelişmiş, ‘’Association Internationale des Skal Clubs’’ formasyonunda ve Paris Skal Başkanı olan ‘’Father of Skal’’ olarak da bilinen Florimond Volckaert öncülüğünde Skal, uluslararası kimliğine kavuşmuştur


SKALİTE

Dünyanın en büyük SKAL kulübü olan Skal International Istanbul, salt hacmi ile değil, gerçekleştirdiği yaratıcı projeleri ile faaliyetlerini aralıksız sürdürerek, Türk turizmine katkıda bulunmaktadır. Skal International Istanbul ilk kez 1998 yılında başlattığı SKALİTE “Turizmde Kalite” ödülleri ile turizmde yeni bir yaklaşımla çalışmalarını kalite üzerine yoğunlaştırarak , gelenekselleşen bu ödülleri her yıl vermeye devam etmektedir. SKALİTE’ nin amacı turizm sektöründe kalite çıtasını yükseltmeyi hedefleyen kişi, kurum ve kuruluşları ödüllendirmek olduğu kadar, kaliteyi bir yönetim felsefesi olarak benimseyenlerin aynı zamanda sektör çalışanlarına örnek olmasını sağlamaktır. Ayrıca, turizm gelirlerinin öneminin bilincinde olarak, Turizmde Kalite’yi de sorgulamayı ve kalite olgusunu gündemde tutmayı amaçlamaktadır.