Adı açıklanmayan 27 yaşındaki erkek şizofreni hastası, şiddetli karın ağrısı çekmeye başlayınca önceki gün ailesinin yardımıyla Özel İskenderun Gelişim Hastanesi'ne götürüldü. Hemen muayene edilen hastanın, röntgen filmini inceleyen doktorlar, midesinde çok sayıda cisim olduğunu fark edince büyük şaşkınlık yaşadı. Acil ameliyata alınan hastanın midesinden 2 saatlik çalışmayla aralarında 3-9 santim uzunluğunda 4 adet sapsız bıçak, 3 adet çivinin de olduğu insan vücuduna yabancı 100'e yakın cisim çıkarıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin lideri Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aslan "Hastamız psikolojik sorunları olduğundan eline geçtiyse yutmuş. Kesici ve delici cisimler mide ve bağırsakları yırtıp, ciddi hasar oluşturmuş. İnanması güç ama bu masanın üzerinde bulunanlar hastamızın midesinden çıkan materyaller" dedi. Aslan, hastanın sağlığına kavuştuktan sonra psikolojik rahatsızlığı nedeniyle benzer davranışları sürdürebileceğini, bu nedenle ailesini bilgilendirdiklerini sözlerine ekledi.

DURUMU CİDDİ

Vücudundan 100'e yakın yabancı madde çıkarılan hastanın bağırsaklarının da zarar gördüğü, zarar gören bölümlerin alındığı belirtildi. Ameliyat sonrası sağlık durumu ciddiyetini koruyan hastanın tedavisinin sürdüğü bildirildi.