Fethiye'de oturan Mehmet ve Kadriye çiftinin kızları Nehir, 2 Eylül tarihinde yüksek ateş ve kusma şikayetiyle Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Minik Nehir'e, sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji- Onkoloji Bölümü'nde yapılan testler sonucunda, nadir görülen bir kan hastalığı olan ve tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanan 'Hemafagositik sendrom (HLH)' teşhisi konuldu.

Hastalığın genetik olup olmadığını araştıran doktorlar, hastalığın küçük kızı ısıran sivrisinekten bulaştığını tespit etti.

5 hafta kemoterapi tedavisi gören küçük kızın, kan değerlerinde düzelme oldu. Kemoterapi tedavisi nedeniyle saçları dökülen minik kız, tamamen sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Nehir Kaşlı'nın hastalığıyla ilgili açıklama yapan Çocuk Hematoloji- Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Alphan Küpesiz, "HLH erken tanı konulup hızla tedaviye başlanılması gereken ölümcül seyirli bir hastalık. Hastalık başladıktan sonra hızla ilerleyerek karaciğer, dalak büyüklüğü, tekrarlayan enfeksiyonlar, kan hücre sayılarında azalma, santral sinir sistemi tutulumu ve ölüme yol açan diğer sorunlarla ilerler" diye konuştu.

Doç. Dr. Küpesiz, Nehir Kaşlı'nın tedavisinin tamamlanmak üzere olduğunu ve iyileşmeye başladığını belirterek, "Hastanın aldığı kemoterapi hayat kurtaran özellikte. Hastalığın tekrarlanmaması için önlem alıyoruz" dedi.



EA(SU/SS)