Olay, Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde dün saat 19.45 sıralarında meydana geldi. Denizli Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli isimleri öğrenilemeyen iki sivil polis, İzmir'e giden Denizlispor kafilesine eşlik etmek üzere görevlendirildi. Futbolcularla iki polisin bulunduğu otobüs, Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde mola verdi. Otogardaki bir çay bahçesine oturan ve çayla ile su içen iki sivil polisten biri, hesabı ödedikten sonra elindeki boş bardağı, bitişikteki diğer çay bahçesinin masanın üzerine bıraktı.

"NEREDE İÇTİYSENİZ ORAYA BIRAKIN"

Bu sırada daha önceden kavgalı olduğu öğrenilen yan taraftaki çay bahçesinin işletmecisi polislere, "Nerede içtiyseniz oraya bırakın" dedi. Bunun üzerine polis ve işletmeci arasında çıkan tartışmaya polislerin ilk oturdukları çay bahçesinin sahibi M.Ş. ve personeli de katıldı. Sözlü tartışma kavgaya dönüştü.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Polisler kimliklerini göstermelerine rağmen kavga büyüdü. Sivil polislerden biri ve olaya müdahale etmeye çalışan terminalde görevli bir başka polis memuru kalabalığı dağıtmak için havaya tabancayla ateş etti. Kavganın daha fazla büyümesini önlemek üzere olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisin müdahalesiyle iki grup güçlükle sakinleştirildi. İki grup arasında kalan 2 polis ile kavga sırasında yere düşen işletmeci M.Ş. yaralandı. Kavgaya karıştıkları iddia edilen, M.Ş., T.K., V.O. ve M.Ö. ile sivil polisler ifadelerinin alınması için Efeler Polis Karakolu'na götürüldü. Emniyette işlemleri tamamlanan M.Ş., T.K., V.O. ve M.Ö. adliyeye sevk edilirken olayla ilgili bir kişinin arandığı öğrenildi.



CU(AÖ/AK)