Siverek Belediyesi Kültür Sosyal İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan ücretsiz kurslara çoğunluğu kız olmak üzere gençler tarafından büyük ilgi görüyor. Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Cerrah Özekinci, Siverek’te gitar, bağlama, piyano, keman, seramik dikiş-nakış gibi çeşitli dallarda gençlere yönelik çeşitli kurslar açtıklarını, bu etkinliklerde 250 gencin becerilerini geliştirdiği söyledi. Kurslara 16-25 yaş gruba gençlerin daha çok rağbet gösterdiğini ifade eden Özekinci, şöyle konuştu:

"Siverek’te gençlerimiz sanatta çok meraklıdır. Kursiyerler arasında genç kızların olması son derece sevindirici bir durum. Gençler, genellikle gitar çalmayı çok merak ediyor. Burada hafta içi ve hafta sonları verdiğimiz kurslara gelen gençler, boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca ebru, seramik kurslarında kullanılan malzemeler ise belediyemiz tarafından karşılanmaktadır."

Ebru kursuna katılan Mustafa Polat ise çocukluğundan itibaren ebru sanatına ilgisi olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti.



MS(HK/İD)