Siverek Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle dün gece, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun konuşmacı olarak çağrıldığı etkinlik düzenledi. Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Siverek Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe ilçe sakinleri akın etti. İzdihamın yaşandığı etkinlikte, 6 bin kişilik spor salonu kısa sürede doldu, binlerce kişi dışarıda kaldı. İçeri girmek isteyenlerin çıkardığı izdiham, spor salonu girişinde görevlendirilen polisler tarafından güçlükle engellendi. Dışarıda kalan 2 bin kişi, salon önüne kurulan ekranlardan etkinliği takip etti.

Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın da katıldığı gece, Kuran okunması ile başladı. İlahilerin seslendirildiği ve semazenlerin gösterisinin ilgiyle izlendiği etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Bucak, "Dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, bu salonda Türk, Kürt, Arap, Zaza ve Çerkez bir arada, bu kutsal haftayı kutluyoruz. Peygamberimizin kainata teşriflerinin yıldönümünün tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise yaklaşık 2 saat süren sohbeti sırasında, yoğun ilgi gördü. Hz. Muhammed'in hayatını anlatan Prof. Dr. Hatipoğlu'nun sohbeti sırasında bazı kadınlar gözyaşlarını tutamadı. Gece geç saatlere kadar süren etkinlik, dua edilmesi ile sona erdi.



MS(HK/CK)