DEDAŞ ekipleri, kaçak elektrik kullanımı ve arazilerin sulamasında kullanılan su kuyularındaki trafoların belirlenmesine yönelik çalışması kapsamında öğle saatlerinde Siverek'in Arpacık Köyü'ne gitti. Ancak bir süredir bölgede denetimlerin yapıldığını bilen Arpacık Köyü sakinleri, DEDAŞ ekibinin geleceğini öğrenince köylerine giden yolu ulaşıma kapattı. Yolu traktör ile kapatan köylüler, DEDAŞ görevlileri ve yanındaki jandarmaların geçişine izin vermedi. Jandarmaların çabasına rağmen yolu açmayan köy sakinleri, daha sonra kapattıkları yolda oturma eylemi yaptı.

İLÇE KAYMAKAMI İKNA ETTİ

İlçe Jandarma Komutanı'nın da ikna edemediği köylüler, abonesiz trafolarına cezai işlem uygulanmasını istemediklerini söyleyerek, sorunun çözümü için Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'nun yanlarına gelmesini istedi. Bunun üzerine ulaşılan Kaymakam Hersanlıoğlu, ulaşıma kapatılan Arpacık Köyü yoluna geldi ve köylüler ile konuşmaya başladı. Hersanlıoğlu, köylülere yol kapatmanın ve görevini yapan DEDAŞ ekibine engel olmanın suç olduğunu hatırlattı. Mahmut Hersanlıoğlu, "Görevliler sulama amaçlı açılan ama kaçak elektrik kullanılan kuyuların tespitini yapıyor. Biz daha önce Kaymakamlık olarak sizlere resmi yazıyla abone olmanız gerektiğini duyurduk. Ancak bugüne kadar abone olmadınız. Kaçak elektrik kullanımını önlemek amacıyla kuyuların tespiti şart. Bunun için görevlilere engel olmayın" dedi.

Arpacık Köyü sakinleri ise abone olmak için sürenin bittiğini söyleyip kendilerine ek süre tanınması talebinde bulundu. Bunun üzerine Şanlıurfa Valiliği ile temasa geçen Kaymakam Hersanlıoğlu, köy sakinlerine abone olmaları için bir hafta ek süre tanındığını söyledi. Bir hafta ek süre tanınması üzerine köy sakinleri, Kaymakam Hersanlıoğlu'na teşekkür ederek yolu ulaşıma açtı.



MS(HK/BT)